Ponturi pentru bărbați by Lovesense: cum să reziști mai mult în pat?

Durata actului sexual este o chestiune de satisfacție personală dar și un aspect important al intimității cuplului și stimei de sine pentru mulți bărbați.

Duratei actului sexual este o chestiune de satisfacție personală dar și un aspect important al intimității cuplului și stimei de sine pentru mulți bărbați. Conform studiilor recente, gândurile negtive legate de durata performanței sexuale afectează o proporție semnificativă a populației masculine, lucrucare are impact profund asupra încrederii personale și a calității relațiilor intime.

În acest articol echipa Lovesense și-a propus să ofere cititorilor o serie de sfaturi practice și accesibile, concepute pentru a îmbunătăți controlul și alte chestiuni legate de aspect al vieții lor intime. Prin demistificarea tabuurilor și furnizarea unor informații corecte și validate, ne dorim să ajutăm bărbații în încercările lor de a avea o viață sexuală mai … implinită!

Metode naturale și schimbarea stilului de viață:

Adoptarea unui stil de viață sănătos poate avea un impact semnificativ asupra performanței sexuale, iar modificările pe care le faci nu trebuie să fie drastice (așa cum se așteaptă toată lumea) pentru a observa îmbunătățiri.

1. Alimentația

O dietă echilibrată joacă un rol important în menținerea unei sănătăți generale bune, ceea ce, la rândul său, poate influența pozitiv performanța sexuală. Alimente precum nucile, ciocolata neagră, fructele de mare și fructele bogate în antioxidanți pot ajuta la îmbunătățirea circulației sanguine și la creșterea energiei.

De asemenea, este important să evităm alimentele prea procesate și să ne concentrăm pe o alimentație bogată în fructe, legume, proteine slabe și grăsimi sănătoase.

Iată o listă cu alimente cunoscute pentru proprietățile lor afrodisiace: stridii, ciocolată neagră, ardei iute, avocado, banane, migdale, vanilie, rodii, semințe de dovleac, usturoi, ginseng, șofran.

2. Exercițiile fizice

Activitatea fizică regulată, în special exercițiile cardio și cele de forță, pot îmbunătăți rezistența și controlul muscular, aspecte importante pentru performanța sexuală.

Antrenamentele care implică exerciții de bază sau yoga pot, de asemenea, ajuta la îmbunătățirea flexibilității și controlului respirației, lucruri utile în gestionarea ritmului și a duratei actului sexual. Așadar, nu le evitați!

3. Gestionarea și eliminarea stresului

Stresul și anxietatea pot avea un impact negativ asupra performanței sexuale. Practicarea tehnicilor de relaxare și meditație poate ajuta la reducerea stresului și la îmbunătățirea concentrării.

Tehnici precum meditația ghidată, yoga, sau chiar hobby-uri relaxante precum cititul sau grădinăritul, pot contribui la o stare de bine generală, ceea ce se reflectă și în performanța sexuală.

Prin implementarea acestor schimbări în stilul de viață, ne așteptăm la o îmbunătățire a stării generale de sănătate, care să se reflecte și într-o viață sexuală mai satisfăcătoare și mai împlinită.

Tehnici și exerciții pentru bărbați:

Iată câteva tehnici și exerciții eficiente pentru bărbați, care pot ajuta la îmbunătățirea performanței sexuale și la controlul excitării:

1. Tehnica stop-start

Aceasta este o metodă eficientă pentru a preveni ejacularea prematură. Începe prin auto-stimulare sau cu ajutorul partenerului până când simți că te apropii de punctul de ejaculare. Poți face acest lucru utilizând un masturbator pentru bărbați (Lovesense recomandă  un brand cunoscut precum Fleshlight)

În acel moment, oprește stimularea pentru aproximativ 30 de secunde sau până când senzația de ejaculare se diminuează. După aceea, poți începe din nou stimularea. Repetă acest proces de 3-4 ori înainte de a permite ejacularea. Acest exercițiu ajută la creșterea controlului asupra reflexului ejaculator.

2. Exerciții Kegel pentru bărbați

Exercițiile Kegel întăresc mușchii pelvieni, cunoscuți și ca mușchii PC (pubococcygeus). Iată pașii pentru efectuarea corectă a exercițiilor Kegel:

 • Identifică mușchii corecți oprind fluxul de urină în timpul urinării, acei mușchi pe care îi simți contractându-se sunt mușchii PC.
 • Contractă mușchii PC și ține tensiunea pentru 3-5 secunde, apoi relaxează pentru 3-5 secunde.
 • Repetă acest ciclu de 10-15 ori pe sesiune, de trei ori pe zi. Asigură-te că respiri normal în timpul exercițiilor și concentrează contracția doar pe mușchii pelvieni.
 • Beneficiile includ un control mai bun al ejaculării și o erecție mai puternică.

3. Controlul respirației

Exercițiile de respirație pot ajuta la relaxare și la controlul excitării sexuale. Exersează respirația profundă înainte și în timpul actului sexual pentru a menține calmul și a reduce anxietatea.

Încearcă să inhalezi adânc prin nas, să ții aerul în plămâni pentru câteva secunde, și apoi să expiri lent prin gură. Repetă acest proces de câteva ori.

4. Exercițiile cardio

Exercițiile cardio, cum ar fi alergarea, înotul sau ciclismul, îmbunătățesc circulația sângelui și rezistența generală. Acestea pot ajuta la îmbunătățirea performanței sexuale prin creșterea rezistenței și a vitalității.

5. Exercițiile cu greutăți

Antrenamentul cu greutăți crește nivelul de testosteron, ceea ce poate avea un efect pozitiv asupra libidoului și performanței sexuale. De asemenea, ajută la îmbunătățirea încrederii în sine și a stării generale de sănătate.

6. Exercițiile cu pompe cu vacuum

Pompele cu vacuum sunt dispozitive utilizate pentru a ajuta la obținerea unei erecții prin crearea unui vid care stimulează fluxul sanguin către penis. Acestea pot fi utilizate ca o formă de exercițiu pentru a îmbunătăți calitatea erecțiilor. Utilizarea trebuie făcută conform indicațiilor pentru a evita potențialele răniri.

Practicarea regulată a acestor exerciții și tehnici poate conduce la îmbunătățiri semnificative ale sănătății sexuale și a controlului sexual.

Rolul comunicării cu partenera atunci când  apar problemele:

Comunicarea cu partenera este importantă, mai ales atunci când apar probleme legate de performanța sexuală. Iată câteva aspecte cheie pe care ar trebui să le iei în considerare pentru a trece cu bine prin aceste situații delicate:

Importanța dialogului deschis despre așteptări și preferințe sexuale

Este important să ai o discuție deschisă și sinceră cu partenera despre așteptările și preferințele sexuale ale fiecăruia. Acest lucru ajută la alinierea dorințelor și la evitarea neînțelegerilor sau frustrărilor care pot apărea din lipsa de comunicare. Discutați despre ce vă place și ce nu, și fiți deschiși la explorarea unor noi modalități de a vă bucura împreună de aceste momente.

Cum să discuți cu partenera despre anxietățile legate de performanță

Anxietatea legată de performanță este o problemă comună, dar discutarea despre aceasta poate fi dificilă.

Deschide subiectul cu calm și onestitate, explicând cum te simți și cum aceste probleme te afectează. Este important să subliniezi că discuția este despre îmbunătățirea experienței comune și nu despre culpabilizare sau critică. Împărtășirea temerilor tale poate ajuta la diminuarea presiunii și la crearea unui spațiu sigur pentru amândoi.

Cuplul trebuie să fie mediu de suport reciproc

Încurajează un mediu în care amândoi să vă simțiți confortabil să vă exprimați fără teama de judecată. Vorbește despre importanța suportului și înțelegerii reciproce și arată că ești dispus să lucrezi împreună pentru a depăși orice obstacole

. Recunoaște și apreciază răbdarea și suportul partenerului tău, deoarece aceste calități sunt importante în construirea unei relații sănătoase și fericite.

Evită să dai vina pe partenera atunci când întâmpini probleme cu erecția

Este foarte important să eviți plasarea vreunei vinovății asupra partenerului tău în situații delicate, cum ar fi problemele cu erecția. Această abordare nu doar că poate aduce atingere stimei de sine a partenerului, dar poate și agrava anxietatea de performanță.

În schimb, concentrează-te pe comunicarea deschisă și pe căutarea soluțiilor împreună. Este important să recunoaștem că atracția și problemele sexuale nu sunt întotdeauna corelate și că multe alte factori pot influența performanța sexuală.

Opțiuni medicale și consultația medicală:

Când vine vorba de probleme legate de performanța sexuală, există mai multe opțiuni medicale pe care le poți considera, precum și momente adecvate pentru a consulta un specialist.

Vizita la un specialist este recomandată dacă întâmpini următoarele simptome care necesită atenție medicală:

 • Dificultăți repetate în a obține sau menține o erecție.
 • Scăderea dorinței sexuale care persistă.
 • Probleme sexuale care cauzează stres sau probleme relaționale.
 • Simptome care apar brusc, ceea ce poate sugera o problemă medicală de bază.

Tratamente convenționale

Există o varietate de tratamente disponibile pentru problemele de potență, care includ:

 • Medicamente orale: cele mai comune medicamente prescrise pentru tratarea disfuncțiilor erectile ajută la creșterea fluxului sanguin către penis pentru a facilita obținerea erecției.
 • Terapii injectabile: medicamentele care se injectează direct în penis pentru a induce erecția.
 • Dispozitive cu vacuum: acestea folosesc un mecanism de vacuum pentru a stimula fluxul sanguin către penis, inducând astfel erecția.

Riscurile asociate cu pastilele pentru potență

Deși eficiente, pastilele pentru potență vin cu anumite riscuri și efecte secundare, cum ar fi:

 • Dureri de cap.
 • Tulburări de stomac.
 • Viziune încețoșată temporară.
 • Sensibilitate la lumină.
 • Interacțiuni medicamentoase, în special cu nitrații, folosiți adesea în tratamentul afecțiunilor cardiace.

Rolul terapiei psihologice

Terapia psihologică joacă un rol important în tratarea cauzelor psihologice ale disfuncțiilor sexuale, cum ar fi anxietatea, stresul sau problemele de relație. Un psihoterapeut poate ajuta prin:

 • Terapie comportamentală: te ajută să identifici și să schimbi comportamentele sau gândurile care contribuie la problema sexuală.
 • Terapie de cuplu: îmbunătățește comunicarea și adresează problemele sexuale în contextul relației.
 • Tehnici de relaxare și gestionare a anxietății: acestea pot reduce stresul și îmbunătăți performanța sexuală.

Alegerea tratamentului potrivit ar trebui să fie întotdeauna făcută în colaborare cu un specialist, care poate evalua întreaga situație de sănătate și poate oferi cele mai bune recomandări bazate pe nevoile tale personale.

Este important pentru bărbați să recunoască importanța unei abordări proactive în îmbunătățirea vieții sexuale. Sfaturile discutate, de la ajustări ale stilului de viață la opțiuni medicale și terapie psihologică, oferă diverse metode de a face față provocărilor.

Este de asemenea foarte important să nu ignori problemele și să cauți ajutor profesional atunci când este necesar, pentru a asigura o abordare eficientă și personalizată. De asemenea, abordarea acestor probleme cu înțelegere și răbdare va contribui la consolidarea relațiilor și la creșterea stimei de sine. Acționând astfel, poți redescoperi o viață sexuală îmbunătățită și sănătoasă.

Reply