De ce să nu întrebi pe cineva când are de gând să se însoare / mărite?

Astăzi discutăm despre obiceiul stresant de-a dreptul al unora care tot vin cu întrebări de genul „Dar tu când ai de gând să te însori / măriți?”. Oamenii care pun astfel de întrebări sunt de obicei deosebit de superficiali și o să discutăm în cele ce urmează de ce nu ar trebui să adresezi niciodată genul acesta de întrebare absolut nimănui.

În primul rând, nu cred că interesează pe cineva în mod expres, când anume se însoară X sau Y. După cum probabil mulți ați observat, genul acesta de întrebări sunt adresate ori de acele rude cu care nu ai mai vorbit de un secol, ori de prietenii cu care te întâlnești la coadă la Carrefour o dară la 7-8 ani. De ce ai întreba așa ceva pe cineva de soarta căruia oricum nu te-a interesat niciodată în adevăratul sens al cuvântului? Doar de dragul conversației?

În al doilea rând, nu te gândești că poate e o întrebare deranjantă? Poate persoana respectivă este nemulțumită de acest aspect, că nu a reușit să-și întemeieze o familie și chestii de genul. De ce trebuie să-l întrebi pe om să-l răscolești, să-l faci să se simtă aiurea? Nu știu sincer nu am înțeles niciodată de ce unii își permit să intre cu bocancii în viețile altora, mai ales că, după cum spuneam mai sus, nici nu-i interesează în mod expres ce face persoana respectivă.

Oamenii sunt uneori prea curioși atunci când vine vorba despre niște persoane pe care nu le cunosc și pe care nu le-au cunoscut niciodată. În România bârfa a devenit literă de lege, atunci când te întâlnești cu cineva pe care nu l-ai mai văzut demult, trebuie să fii sigur că obții de la el toate informațiile necesare pentru a porni ulterior discuții interminabile despre persoana respectivă cu apropiații. Cam ăsta este stilul balcanic din păcate, numai bârfă și întrebări de prost gust.

Reply