Căsătorie sau Concubinaj? Tu ce ai alege?

Tot mai mulți tineri în ziua de azi aleg să trăiască în concubinaj, fără să mai facă nunți, evenimente, acte peste acte și așa mai departe. Este oarecum de înțeles pentru că în ziua de azi în primul rând ca să te căsătorești trebuie să scoți bani din buzunar, în al doilea rând dacă lucrurile se complică, va trebui să existe un divorț care iarăși costă.

E mult mai simplu și mai ieftin în ziua de azi să trăiești în concubinaj decât să te căsătorești, mai ales că acest mod de viață este recunoscut în toate țările Europene și are valoare chiar și în momentul în care cei doi concubini doresc să acceseze un credit ipotecar. În țări precum Germania concubinajul este la mare căutare spre exemplu.

Și până la urmă de ce ai vrea să stai atârnat de niște documente? Cu ce te fac să te simți mai bine niște documente? Dacă tu ești fericit cu persoana respectivă, documentele nu-și mai au rostul absolut deloc. Există și persoane care nu văd altă opțiune în afară de căsătorie, în special persoanele foarte religioase, însă vremurile în care trăim sunt mult diferite de vremurile pe care le-au trăit părinții, bunicii noștri, care erau oameni foarte bisericoși, oameni neatinși de tehnologie.

Tu ce ai alege? Ți-ar place să trăiești în concubinaj sau nu vezi altă opțiune în afară de căsătoria oficială în biserică, în fața lui Dumnezeu?

Reply