3 MOTIVE PRINCIPALE SA MIGREZI DE LA ABONAMENT LA CARTELA PREPAY

În ultimii 5 ani abonamentele pentru telefonia mobilă nu prea mai sunt atractive întrucât beneficiile pe care le oferă nu mai ajută atât de mult utilizatorii din moment ce mare parte din telecomunicații se consumă prin intermediul aplicațiilor WhatsApp, Messenger, Telegram, etc. În 2023 nu prea mai are nimeni nevoie de mii de minute sau de SMS-uri, întrucât internetul a devenit o cale de comunicare mult mai ieftină. Este suficient să fii conectat la un router Wi-Fi atunci când ești acasă sau la birou și din start poți comunica prin intermediul aplicațiilor de mai sus fără să plătești nimic suplimentar în afară de abonamentul la internet.

Astfel, în ultimii ani s-a observat o migrație masivă din sfera abonamentelor spre zona cartelor PrePay, întrucât oamenii primesc suficiente beneficii astfel încât să nu mai aibă nevoie de abonamente mult mai scumpe. Însă nu doar costurile mai mici față de abonamente conving utilizatorii să facă acest pas. În realitate există mult mai multe motive pe care le vom expune în detaliu în cele ce urmează, astfel încât fiecare dintre voi să-și facă o idee cât mai clară.

3 MOTIVE PRINCIPALE SA MIGREZI DE LA ABONAMENT LA CARTELA PREPAY

  1. Scapi de povara celor 2 ani. După cum bine știm, în România abonamentele la telefonia mobilă se fac pe 24 de luni. În acești 2 ani, nu ai voie să rupi contractul pentru că vei fi pus la plata unor taxe suplimentare, declarate de multe ori abuzive de OPC. În cazul în care ai primit și ceva telefon la ofertă, clar nu ți se va accepta rezilierea înainte de termen fără să achiți niște sume imense. Aceste contracte pe 2 ani sunt un stres destul de mare pe care unii nu-l mai doresc. În ziua de azi, cu povara traiului de zi cu zi tot mai accentuată, oamenii doresc libertate.
  2. Scapi de tribunale. După cum spuneam mai sus, atunci când ai un abonament în România nu prea poți să-l reziliezi fără circ, scandal și niște despăgubiri destul de mari. Există multe situații în care utilizatorii se mută în localități diferite, în zone mai rurale, și implicit se luptă cu problema lipsei de semnal, iar lipsa de semnal aduce cu ea și un internet mai slab. Ei bine, acești oameni ajung de cele mai multe ori târâți prin tribunale de către recuperatori dacă cumva renunță efectiv să achite taxele necesare rezilierii unor abonamente care au devenit slabe calitativ.
  3. Ai aceleași avantaje. În acest moment, indiferent că ai să cumperi o reîncărcare Vodafone sau Orange, vei vedea că pentru 5-6 euro ai cam aceleași beneficii ca la abonamentele mult mai scumpe. În plus, astăzi nu mai are nimeni nevoie de mii de minute, nelimitat în rețea, SMS-uri, etc. Telecomunicațiile s-au mutat online și se desfășoară prin intermediul aplicațiilor WhatsApp, Facebook Messenger, aplicații care pot fi folosite și prin intermediul Wi-Fi, nu doar prin intermediul datelor mobile. Astfel, nu prea mai există motive să te duci în zona de abonamente atât timp cât găsești o reîncărcare Vodafone, Orange sau Telekom pentru cartela PrePay cu suficient GB de internet.

În linii mari, cam acestea sunt cele mai importante motive pentru care în 2023 nu mai există niciun fel de motiv să rămâi adeptul abonamentului. Cel mai importat este să te simți liber, să îți poți schimba compania de telefonie mobilă la orice oră dacă cumva ai nemulțumiri, fără taxe aberante. Și atât timp cât beneficiile cartelei PrePay se cam apropie de beneficiile abonamentelor, de ce să te legi la cap timp de 2 ani? Desigur, încă mai sunt utilizatori care se duc spre abonamente din pricina reducerilor la telefoanele mobile, însă din punctul meu de vedere, este un risc prea mare. Nicio reducere nu merită stresul unui abonament pe timp de 2 ani, timp în care vei avea surprize neplăcute.

Reply