Ce avantaje are un dedurizator BlueSoft?

Apa dură poate să ne dea multe bătăi de cap, atât din punct de vedere medical cât și din punct de vedere material, atacându-ne electrocasnicele din gospodărie și reușind să le pună încet dar sigur pe butuci. Așa cum rinichii noștri nu scapă de formarea de pietre, nici rezistențele boilerelor nu scapă de depunerile de calcar. Sigur, există protecții pentru anumite electrocasnice precum mașinile de spălat, însă ce facem cu restul? Ce facem cu espressoarele, cu aspiratoarele cu apă? Cum reușim să le protejăm împotriva unor depuneri de calcar aproape imposibil de eliminat ulterior?

Ei bine, pentru a proteja propria sănătate, pentru a proteja electrocasnicele din casă care intră în contact direct cu apa de la rețea, avem nevoie de un dedurizator BlueSoft. Înainte să discutăm despre unu anume model de dedurizator, haideți să discutăm puțin despre modul de funcționare al unui asemenea aparat. Ce face el mai exact?

Dedurizatorul are rolul, în linii mari, de a transforma apa dură în apă moale, în apă fără calcar, în apă la fel de bună de băut precum apa îmbuteliată. Această transformare are loc prin intermediul rășinilor cationice schimbătoare de ioni, un procedeu chimic incredibil care reușește să ne aducă în prim plan o apă mult mai calitativă și mai lipsită de calcar.

Cele mai mari avantaje ale unui dedurizator BlueSoft K30/VR34

Așadar, acum că am văzut în linii mari cum funcționează un dedurizator, cum reușește el să transforme apa dură în apă moale, să discutăm puțin despre un model foarte la modă în ziua de azi, respectiv despre BlueSoft K30/VR34, un dedurizator de mici dimensiuni adresat în special gospodăriilor de dimensiuni medii și mici.

În primul rând, acest dedurizator BlueSoft dispune de un afișaj digital LCD care indică cu foarte mare precizie ora, volumul de apă rămas până la regenerare exprimat în metri cubi, zile rămase până la regenerare în cazul în care se optează pentru regenerare după un anumit interval de zile, și mai ales consumul de apă instantaneu. Discutăm așadar despre un dispozitiv foarte modern care se poate integra foarte simplu într-o societate super tehnologizată.

Un alt avantaj al acestui dedurizator BlueSoft constă în prețul destul de interesant, este unul dintre cele mai ieftine aparate destinate dedurizării apei din România la ora actuală și poate să fie cea mai bună alegere pentru casele, apartamentele  de mici dimensiuni, pentru familiile cu maxim 2-3 membri. Debitul acestui dedurizator este cuprins între 0.8 și 1.5 metri cubi pe oră, mai mult suficient pentru locuințe de mici dimensiuni.

O mașină de spălat consumă de exemplu maxim 100 de litri de apă într-un ciclu de spălare, adică într-o oră de funcționare. La fel și mașina de spălat, la fel și două dușuri dacă merg 15 minute. Este destul de greu de depășit un consum de 0.8 metri cubi pe oră într-o gospodărie de mici dimensiuni. Dedurizatorul BlueSoft K30/VR34 funcționează cu rășina din interior maxim 5 luni după care rășina trebuie completată. Cantitatea de rășină cu care funcționează acest dedurizator este 12.5 litri iar presiunea maximă la care poate funcționa este de 6 bari.

Cu alte cuvinte, în linii mari, un dedurizator BlueSoft K30/VR34 este recomandat locuințelor de dimensiuni mici și medii, familiilor cu 2-3 membri și reușește să aducă în prim plan un cost de funcționare mai mult decât rezonabil într-un interval de 12 luni. Ca și investiție, discutăm despre o amortizare în maxim 2 ani dacă luăm în calcul costul apei îmbuteliate pe care nu mai suntem nevoiți să o cumpărăm de la magazin după achiziție.

Rămâne la alegerea fiecăruia dacă dorește sau nu să învestească în această tehnologie, însă cred că putem fi cu toții de acord asupra faptului că orice investiție care are drept scop ridicarea nivelului de trai și implicit prevenția pe parte de sănătate, merită toți banii. În plus, nu discutăm despre sume colosale de bani, ori de sume atât de mari astfel încât să necesite credite la bancă. Un dedurizator BlueSoft K30/VR34 costă 1600 RON  și dacă-l achiziționați de pe topwater.ro, vine la pachet și cu un tester pentru apa dură, alături de un set carcasă filtru FHPR34-B1-AQ.

Reply