Un business de succes are nevoie de parteneri serioși. Astăzi despre PRODUCĂTORUL DE AMBALAJE DIN CARTON

În ultimii 10 ani internetul s-a dezvoltat foarte mult pe toate palierele și a devenit un suport aproape perfect pentru comerț. Cine și-ar fi imaginat oare în urmă cu 30 de ani, faptul că astăzi poate exista un magazin într-o lume care practic nu există în realitate? Într-o lume virtuală unde nu are nevoie de spațiu închiriat undeva la stradă, de angajați care să stea efectiv în magazin și așa mai departe?

Astăzi, comerțul online se zbate să-l depășească pe cel din viața reală și dacă ne uităm puțin pe statistici, dacă ne uităm la volumul de vânzări și la cifra de afaceri a celor mai mari magazine virtuale din lume, putem trage concluzia că mult timp nu va trece până când comerțul online va depăși comerțul din stradă. Practic, magazinele stradale care au o suprafață bine definită și imposibil de mărit, nu se pot pune cu niște entități virtuale care pot expune la vânzare milioane, miliarde de produse.

Astfel, nu este nimic ciudat în faptul că și în România au început să apară foarte multe magazine virtuale, care mai de care mai diversificate, ori nișate pe un anumit tip de comerț. Discutăm despre un trend care deși a apărut mai târziu în România, nu avea cum să ne ocolească. E foarte simplu să deschizi un magazin online în România, tot ce trebuie să faci este să deschizi un SRL obișnuit cu cod CAEN pe vânzări. Partea mai grea vine abia după ce deschizi magazinul online pentru că trăim într-o țară a imprevizibilului, într-o țară a neseriozității, într-o țară a țepelor, și trebuie să știi cum să manageriezi situațiile dificile.

Astăzi discutăm despre cât de importante sunt parteneriatele pentru magazinele online în special pentru cele nou apărute în mediul virtual. Primul partener care trebuie luat în calcul atunci când deschidem un magazin online este un producător ambalaje din carton, și veți vedea imediat de ce este imperios necesar o astfel de colaborare, de ce trebuie găsit un partener serios pe acest departament.

Modul în care se face curierat în România este ceva de speriat. Volumul e mare iar angajații nu sunt foarte atenți atunci când manipulează coletele. Mulți dintre noi am văzut celebrele filmulețe de pe internet cu colete aruncate mai ceva ca o minge de rugby. Astfel, este foarte importantă protecția produselor vândute. Deși multe dintre ele au cutii destul de zdravene, este mult mai recomandat ca produsele să fie ambalate suplimentar în cutii din carton astfel încât în caz de avarie, să nu fie avariată cutia originală și clientul să nu aibă motiv să dea produsul retur. În cadrul unui magazin virtual, vânzarea se încheie în momentul în care produsul a ajuns la client și clientul a făcut plata, dacă produsele ajung la retur, vânzarea nu va fi niciodată finalizată și vor apărea și paguba cu transportul.

Colaborarea cu un producător ambalaje din carton devine astfel necesară și poate salva multe situații neplăcute. Să nu uităm că nemulțumiții sunt dispuși să petreacă mai mult timp în încercarea de a-și arăta supărarea decât sunt dispuși oamenii mulțumiți să-și arate mulțumirea față de un anumit magazin. Și este recomandată colaborarea cu un producător, nu cu un intermediar, din mai multe motive.

În primul rând, o să ai nevoie de cantitate și producătorul îți poate face un preț mult mai bun față de un intermediar. În al doilea rând o să ai nevoie de rapiditate după plasarea comenzii, un producător ambalaje din carton îți poate livra ORICE cantitate în 2-3 zile lucrătoare. În al treilea rând trebuie să iei în calcul dimensiunile ciudate ale unor produse, care vor avea nevoie de ambalaje diferite, făcute pe comandă. Doar un producător te va putea ajuta în această direcție.

Așadar, dacă vă doriți succes într-un business cu comerț, aveți mare grijă la drumul produsului spre client și mai ales pe cine alegeți drept producător ambalaje din carton.

Reply