Dacă dețineți un bar sau un restaurant în oraș, vremea mai caldă din vară și toamnă înseamnă mai mulți clienți care vor căuta nu doar o mâncare gustoasă și o băutură rece, ci și un loc plăcut amenajat în care să se simtă bine alături de familie și prieteni. Prin urmare, ar trebui să considerați modernizarea facilităților pe care le dețineți – nu neapărat ca o investiție, ci ca o modalitate de a atrage noi clienți și a vă îmbunătăți afacerea.
Dacă aveți, lângă local, un spațiu exterior care poate fi transformat, acesta va putea fi amenajat corespunzător, fără foarte multe cheltuieli, pentru a obține o terasă ce va atrage noi clienți și va mări numărul de mese din restaurant sau cafenea. În aceste zile frumoase și însorite, cei care ies la plimbare sunt mult mai dispuși să facă o pauză de cafea, pentru o gustare rapidă sau să își comande o masă copioasă dacă văd un loc umbrit, înconjurat de verdeață, disponibil pe terasa exterioară a localului. Iar cea mai bună parte pentru proprietarul localului este că un deck exterior nu necesită investiții exorbitante pentru construcție și instalare: utilizând un lemn exotic convenabil ca preț sau un material compozit de calitate, puteți să vă măriți suprafața localului cu un spațiu superb de luat masa în aer liber. Iată și câteva sfaturi de la specialiștii în astfel de amenajări!
Rămâneți consecvenți în materie de atmosferă și decorațiuni
Pentru a obține un aspect unitar, deck-ul exterior ar trebui să păstreze aceleași elemente de culoare și design care se regăsesc în spațiul interior. Asta înseamnă culoare, geometrie, modul de așezare a meselor, element comune de decor și așa mai departe. Bineînțeles că este indicat să faceți și câteva modificări – mobilierul de exterior este, prin natura sa, diferit de mesele și scaunele din interior, dar nu ar trebui să fie o schimbare radicală.
De asemenea, trebuie avut în vedere și profilul localului: pentru un restaurant axat pe fructe de mare și pește, spre exemplu, cea mai potrivită ar fi o terasă exterioară în nuanțe deschise de gri, cu tematică pe plajă, în timp ce pentru un steakhouse ar fi mai potrivită o temă mai întunecată și mai opulentă. Din fericire, specialiștii care oferă servicii complete pentru decking vă pot oferi o varietate de modele pe bază de lemn sau materiale compozite, care sunt uimitoare din punct de vedere vizual și texturate realist.
Foto:
Păstrați terasa cât mai curată
Oamenii au tendința de a vărsa alimente și băuturi atunci când iau masa – se întâmplă tot timpul și nu ar trebui să constituie o mare problemă. Dar dacă un client varsă un pahar de vin roșu pe un deck din lemn poros, deschis la culoare, acest incident poate provoca o pată care va fi aproape imposibil de scos. În mod similar, terasele exterioare sunt întotdeauna expuse riscului de a fi acoperite de murdărie și frunze, sau un mediu propice de reproducere pentru mucegai și mușchi.
Pentru a evita aceste neplăceri, e bine să vă consultați cu specialiști care vă vor recomanda materialul ideal pentru deck, în funcție de mărimea terasei și de locul în care aceasta este amplasată. Există nenumărate materiale de construcție, atât lemn exotic, lemn tratat cât și compozite care sunt rezistente la pete, mucegai și mușchii. Dacă veți investi în materialul potrivit, veți beneficia de o întreținere facilă și veți rezolva incidentele de acest gen cu o măturare rapidă și un pic de săpun și apă. Nu uitați că un deck corect construit nu necesită o întreținere costisitoare!
Simplu și elegant
Păstrați-l simplu și elegant: acesta este cel mai important sfat dintre toate. Deck-ul potrivit va atrage noi clienți, atâta timp cât este lustruit, pregătit și prezentat corect. O terasă exterioară de lemn deteriorată și putrezită este mai probabil să descurajeze clienții vechi decât să aducă alții noi. Din acest motiv, nu e bine să vă aventurați singuri în concepția și construcția deck-ului exterior, ci să apelați la sfatul specialiștilor din domeniu.
Nu uitați de umbră!
Indiferent de spațiul exterior pe care îl asigură deck-ul, puțină umbră nu strică. Nu trebuie neapărat să acoperiți întreaga zonă în aer liber, dar oferirea unor zone umbrite va asigura confortul oaspeților în perioadele mai calde ale anului sau îi va feri de intemperii în timpul ploilor ușoare. Umbrelele mari, pânzele triunghiulare și copertinele retractabile sunt toate opțiuni atractive și durabile.
De asemenea, deck-ul va fi mult mai primitor și va respira viață dacă va beneficia și de o zonă verde. Alegeți plante rezistente în aer liber, care necesită puțină îngrijire sau deloc – gândiți-vă la arbuști sau copaci mici sau la jardiniere sezoniere mari, care pot conține o varietate de flori sau ierburi. Dacă optați pentru plante suculente sau vaze de flori proaspete pentru mese, asigurați-vă că acestea sunt mereu proaspete.
Mi-a placut articolul, multumesc pentru recomandari!