Presarea la rece este metoda de productie a uleiului de masline de calitate. Prin acest proces, in care nu se utilizeaza caldura si nici substante chimice, uleiul obtinut pastreaza valoarea nutritionala a maslinelor.
Ulei de Masline Presat la Rece – Beneficii
Uleiul de masline creat in mod adecvat, prin presarea la rece, are un plus de aroma si textura, foarte usor constatabila.
Uleiul de masline presat la rece pastreaza cei mai importanti antioxidanti si are un continut ridicat de acizi grasi monosaturati, oferind beneficii multiple pentru sanatate, printre care:
- previne aparitia bolilor de inima prin scaderea nivelului de colesterol rau,
- previne aparitia ulcerului gastroduodenal si gastrita,
- stimuleaza secretia bilei si a hormonilor pancreatici,
- ajuta in mentinerea unei greutati optime, continand cele mai sanatoase grasimi, iar unii acizi grasi din componenta uleiului de masline reducand pofta de mancare.
Acidul oleic – un acid gras mononesaturat, cu proprietati anti-inflamatorii – este principalul responsabil pentru beneficiile uleiului de masline asupra sanatatii.
O lingura de ulei de masline extra-virgin contine:
- Grasimi saturate: 14%,
- Grasimi monosaturate: 73% (in principal acid oleic),
- Vitamina E: 13% din doza zilnica recomandata,
- Vitamina K: 7% din doza zilnica recomandata.
La o concentratie de acid oleic de 0,8 – 2%, uleiul este considerat virgin, iar la o concentratie de pana in 0,8% uleiul este extra-virgin.
Uleiul de masline presat la rece nu necesita rafinare, deoarece este extras la temperatura camerei, la aproximativ 27 grade Celsius si are o aciditate relativ scazuta.
La gatit, uleiul de masline presat la rece nu face spuma si nu sufera modificari in timpul gatitului.
Nu se oxideaza la temperaturi inalte si toti compusii benefici sunt pastrati.
Uleiurile Presate la Rece BioUp – distinctia calitatii
Magazinul online gourmet BioUp.ro comercializeaza unul dintre cele mai bune uleiuri de masline presate la rece din Europa – Bio Orto.
Pentru a obtine un ulei de masline de cea mai buna calitate, productia Bio Orto este riguros controlata in fiecare etapa: recoltarea maslinelor, presarea, depozitarea/imbutelierea. Maslinele sunt culese atunci cand sunt perfect mature si sunt presate in decurs de 6 pana la 8 ore de la culegere, folosind un sistem de presare si amestecare automatizat, la o temperatura controlata de 27 de grade Celsius. Uleiul de masline extravirgin obtinut in acest mod este apoi depozitat in silozuri din otel inoxidabil, intr-un mediu controlat si este apoi imbuteliat si ambalat corespunzator.
Gama de uleiuri de masline extravirgine presate la rece de la BIO ORTO:
Uleiul Extra Virgin Bio Orto Organic PERANZANA este unic in ceea ce priveste calitatea sa. Echilibrul dintre amar si picant, gustul fructat moderat si nivelul scazut de aciditate il fac unul dintre cele mai apreciate uleiuri de masline extravirgine. Are un miros plin si captivant si da o aroma de rosii necoapte si ierburi aromate. Este complimentul perfect pentru preparatele delicate si este minunat cu produsele mediteraneene din peste si fructe de mare.
Are o aciditate scazuta de 0,28%. Cu cat aciditatea unui ulei de masline virgin este mai mica, cu atat este uleiul este mai bun; creste pragul de degradare.
Uleiul Extra Virgin Bio Orto Organic OGLIAROLA GRAN CRU este fin ca matasea si inzestrat cu o puternica aroma fructata, ce va adauga un plus de savoare legumelor gatite la abur, salatelor si supelor! Cu personalitate, dar fara exces, gustul si mirosul „blande”,catifelate, putin perceptibile ca ulei de masline, sunt foarte usor acceptate de copii sau de adultii carora nu le place gustul intens de masline.
Are o aciditate scazuta de 0,3%. Cu cat aciditatea unui ulei de masline virgin este mai mica, cu atat este uleiul este mai bun.
Uleiul Extra Virgin Bio Orto Organic CORATINA este plin de polifenoli, ceea ce inseamna ca are un gust cu o nota amara si condimentata, marcata cu un ton fructat intens. Este un ulei de masline cu o personalitate stralucitoare, un gust caracteristic, cu aroma vegetala. Ideal pentru adaugarea in supe de leguminoase, salate si bruschete.
Are o aciditate scazuta de 0,3%. Cu cat aciditatea unui ulei de masline virgin este mai mica, cu atat este uleiul este mai bun.
Un produs fantastic, multumesc pentru recomandare!