Poate fi inclus treningul de bărbat în ţinute smart? Cum nu dai greş cu această alegere vestimentară!

Una din cele mai comode, lejere şi accesibile ţinute vestimentare pentru bărbaţi, purtată atât în timpul meciurilor, cât şi la picnic, la grătar, în concediu, la plimbare sau, de ce nu, la job,
(dacă dress-code-ul nu impune restricţii), un trening este o opţiune de bază pentru bărbaţii cu un stil de viaţă activ şi cu un job care presupune o viaţă trepidantă zi de zi.

În ultimii ani, designerii vestimentari şi-au testat propriile limite şi au încercat să creeze un nou stil vestimentar, incluzând treningul în ţinutele smart, pentru că trebuie să primeze confortul, iar acest lucru duce de multe ori limitele la extrem.

Ce înseamnă Athleisure şi cum se poate face uz de această tendinţă vestimentară prin care treningul este inclus în ţinutele smart

Tendinţa denumită “athleisure” este destul de recentă şi presupune migrarea de la un element sport, precum treningul sau sneakersii spre o ţinută acceptată inclusiv la locul de muncă. Acest lucru este posibil, deoarece croielile confortabile şi totodată la modă ale modelelor de trening pentru bărbaţi permit includerea lor în ţinute smart, fiind cele mai apreciate elemente din modă actuală.

Iniţial, designerii au propus purtarea pantalonilor de trening cu sacou, ulterior tendinţele au avansat atât de mult, încât acum se poate vorbi de all sporty looks, tendinţe în care treningul se poate adapta şi în afara zonei de sport său timp liber.

Cum poate fi costumul de trening inclus într-o ţinută smart?

Designerii moderni au recreat modelele de trening bărbaţi astfel încât acestea să poată fi abordate oriunde, inclusiv la locul de muncă. Nu este nevoie ca bărbaţii să fie antrenori fitness sau să aibă un job în domeniul sportului sau să fie şoferi sau agenţi de distribuţie pentru a purta un trening lejer. Treningul poate fi purtat şi la alte locuri de muncă, sigur nu la cele care impun un dresscode extrem de strict, dar într-un mediu creativ sau într-o companie permisivă, da.

Treningul şi alte piese de inspiraţie sport pot fi combinate astfel încât ţinută care rezultă să fie una confortabilă, dar care inspiră stăpânire de sine, masculinitate şi rafinament. Modelele de trening propuse de Rebelion cu croieli drepte şi simple, în culori neutre pot fi combinate cu trainers din materiale speciale, folosiţi de obicei ca şi pantofi de stradă, dar şi cu hanorace în tonuri minimaliste, care nu sunt tocmai potrivite pentru orele de sport.

Treningurile în modele noi, de purtat zi de zi pe stradă, sunt ţinute care întorc capete. De la treningurile în culori tari şi până la variantele alb-negru alături de tricouri basic sau cu cămăşi casual al căror guler iese de sub jacheta de trening încheiată până la gât sunt variantele propuse de către designeri.

La polul opus, treningurile retro îşi fac loc în garderoba bărbaţilor. Fiind populare în anii 70, treningurile retro au fost reinterpretate şi pot fi purtate acum acasă, la sala de sport, dar şi pe stradă, la cumpărături sau la ieşiri cu prietenii la bere.

 

Reply