Încetează să mai spui aceste lucruri oamenilor singuri

De multe ori, când vezi pe cineva că-i singur, că nu și-a găsit jumătatea deși are o vârstă, încerci ori să-i ridici moralul spunându-i o idioțenie ori să-l cerți, că nu-și dă interesul prea tare. Ei bine, ambele abordări sunt greșite, cel mai bine ar fi să ne alegem cu atenție cuvintele într-o asemenea sigurație. Nu este ceva dificil, însă este nevoie de puțin bun simț doar. Am făcut de fapt o mică listă cu lucrurile pe care NU ar trebui să le spui vreodată unei persoane care este singură și care suferă din cauza aceasta.

Încetează să mai spui aceste lucruri oamenilor singuri

„De ce nu te-ai căsătorit/măritat încă? Ce aștepți?”

Ei bine, mulți dintre voi ați putea crede că sunt vorbe de îmbărbătare, că cel sau cea căreia i le ziceți ar avea nevoie de o zdruncinătură care să-i aducă la realitate și să pună umărul la treabă în vederea rezolvării „problemei”. Nu, nu este deloc așa. În realitate, cei care au o problemă cu faptul că nu și-au găsit încă jumătatea se simt foarte stânjeniți de această întrebare. Și oricum, ce ar putea răspunde?

„Încetează să mai fii așa pretențios/pretențioasă!”

Mulți dintre noi avem impresia că prietenii noștri care nu și-au găsit încă jumătatea, sunt foarte pretențioși. Există cazuri în care acest sindrom este o realitate dar nu în toate. Este posibil ca persoana în cauză să nu fi întâlnit până acum pe cineva care să fie pe aceeași lungime de undă. Mai ales dacă este vorba despre o persoană mai în vârstă, trecută să zicem de 30 de ani, pentru care frumusețea nu mai contează așa de mult. Pretențioși sunt copiii și adolescenții, nu oamenii maturi în toată firea.

Reply