Despre lăcomia celor care n-au muncit pentru ce vor să vândă acum la preț triplu față de normal

Prețul caselor prin Oltenia, cea mai săracă regiune din România, explică într-un fel tipologia oamenilor. Avem de-a face cu niște cetățeni săraci dar foarte aroganți, care sunt gata să te ia oricând peste picior dacă cumva le contești prețul cerut de ei, de obicei, de 3-4 ori mai mare decât normal.

La Drobeta Turnu Severin, sărăcia este lucie. Toată lumea caută să fugă de aici dar garsonierele au preț de București. De ce? Pentru că oltenii sunt cei mai lacomi oameni de pe planetă și au impresia în prostia lor, că sunt cineva, că sunt foarte deștepți, că ei fac combinații, că ei sunt șmecheri.

Evident, nu se vinde nimeni, nu le dă nimeni de 3-4 ori mai mult pe un imobil. Nu are cine. Oamenii fug din zonă spre București sau Timișoara, ori direct spre vestul Europei, nu se mai leagă nimeni de o asemenea zonă săracă în care se moare de foame. De ce ar da cineva 35 de mii de euro pentru o garsonieră la Severin din moment ce cu 25 de mii poate cumpăra una în Militari, București? Cu 35 de mii găsești garsonieră chiar ok în București dar na, lăcomia oltenească nu are margine. Ei sunt șmecheri, ei fac pe fraieri, ei … ETC. Ei sunt de fapt niște morți de foame care speră să se pricopsească pe spinarea fraierilor. Ei nu au muncit nicio secundă pentru ce încearcă să vândă acum la de 3-4 ori suma normală, în speranța că se vor pricopsi. Ei bine, ați greșit zona băieții mei…

Nimeni nu se mai leagă la cap cu Oltenia, cu atât mai mult cu cât prețurile nu sunt deloc cele normale. Nu ai cum dacă ai bun simț să ceri 35 de mii pe o garsonieră la Severin, în curul Olteniei.

Reply