Câteva lucruri pe care ar trebui să le știi înainte să divorțezi

Din păcate, în România, fericirea nu durează prea mult atunci când vine vorba despre căsătorie. Tinerii se grăbesc să se căsătorească fără să-și acorde timp de cunoaștere înainte. Nu este de mirare că părinții, bunicii noștri reușesc să ponteze chiar și 50 de ani de căsnicie alături de persoana iubită.

Erau alte vremuri când s-au luat, etapele premergătoare căsătoriei erau clare și nu se abătea nimeni de la ele. Trebuia să fii amic, prieten ani de zile cu o femeie înainte să îți dorești o relație cu ea.

Acest mod de abordare al relațiilor era mult mai constructiv și reușea să aducă în fața altarului oameni care se cunoșteau foarte bine. Astăzi, lipsa de compatibilitate în cuplu își spune cuvântul.

Dacă te gândești destul de serios să divorțezi nu este de mirare, dar înainte de a lua această decizie trebuie să știi câteva lucruri despre acest procedeu.

Câteva lucruri pe care ar trebui să le știi înainte să divorțezi

Divorțul se poate face la notar sau în tribunal. Dacă se ajunge la tribunal va trebui plătită o taxă de timbru destul de mare pentru partaj. Astfel, oricât de nasol ar suna, divorțul trebuie tratat ca pe o afacere. O să ai nevoie de un avocat, care să te reprezinte în fața instanței și care să se asigure că vei primi ceea ce ți se cuvine de drept. Ar fi foarte indicat să încerci să păstrezi relații bune cu fosta, întrucât orgoliile prostești nu-și au rostul. Vor prelungi foarte mult acest proces și cheltuielile vor fi capitale pentru ambele părți. Dacă sunt copii la mijloc, e complicat.

Vor fi copii traumatizați care se vor simți mereu nasol când vor fi întrebați de cei din jur de părintele lipsă. De asemenea, multe cupluri forțează nota tocmai din pricina copiilor, că se gândesc la suferința lor. Ei bine, NU are rost. Trebuia să vă fi gândit foarte bine înainte să aduceți un copil pe lume, este o mare responsabilitate. Când nu mai există înțelegere, divorțul este iminent.

Și cel mai important, nu-ți pierde speranța. Divorțul este într-adevăr una dintre cele mai mari drame prin care omul poate trece de-a lungul vieții de cuplu, dar asta nu înseamnă că nu poate exista dragoste după. Din moment ce Tăriceanu a avut 5 neveste și nu pare foarte afectat, de ce să nu credem că poate exista o a doua șansă pentru oricine? Important este să crezi în această idee și să lucrezi la ea.

Reply