Politețea e o artă și o poți adopta. Iată cum…

În ziua de azi politețea este pe cale de dispariție. Este ceva normal pentru o societate acaparată de egoism, de nesimțire și de aroganță. Multora o să vi se pară acest articol unul ciudat, dar cred că a venit momentul să discutăm mai mult și mai des despre valori pe cale de dispariție precum politețea, despre importanța politeții. O să vedeți la final că acest articol are foarte mult sens în contextul actual al societății. Politețea din punctul meu de vedere este o artă și poate fi adoptată de oricine, cu beneficii multiple. Politețea este calea spre a deveni un om mai bun și în cele ce urmează vom discuta despre câteva obiceiuri, vorbe, zicale ale oamenilor considerați drept politicoși.

Oamenii politicoși salută mereu – cred că nu sunt singurul care s-a lovit de vecini sau de cunoștințe care habar nu au că trebuie să salute. Unii salută doar când sunt salutați, alții sunt salutați de către noi și nici măcar nu răspund. Așadar, dacă vrei să fii un om politicos, nu un prost crescut, salută măcar atunci când ești salutat. Aroganța și îngâmfarea care te împiedică să saluți tu primul, poate va dispărea cu timpul.

Oamenii politicoși roagă – da, auzi de la ei mereu cuvinte precum „te rog”. Unii s-au obișnuit să ceară pur și simplu, de parcă ar fi proprietari. Oamenii politicoși, atunci când au nevoie de un obiect sau de ajutor, de o informație de la cei din jur, știu să spună și „te rog frumos”.

Oamenii politicoși spun mulțumesc – știu, un cuvânt destul de rar la vorbă-n ziua de azi. Oamenii sau cocălărit de tot, nu mai știu să mulțumească. Au devenit foarte aroganți, tupeiști, au impresia că li se cuvine totul și drept urmare ce rost are să mai mulțumească? Ei bine, nu este chiar așa. Politețea este o artă și te va ajuta să-ți faci relații bune pe viitor. Cocălăreala nu va face decât să te îndepărteze de oamenii serioși, te va uni doar cu alți cocalari.

Reply