Mai este investiția în monede virtuale sigură?

Multă lume își pună această întrebare pentru că se uită un pic la cele mai titrate monede virtuale gen BTC, ETH, se uită la istoricul lor și observă destul de multă instabilitate.

Au fost momente în care acestea au crescut foarte mult ca și valoare (BTC a ajuns aproape 20.000 dolari, ETH a ajuns aproape 1500 dolari) și adevărul este că puțini au putut să prezică această creștere și astfel să profite la maxim.

Majoritatea celor care au învestit în monede virtuale au făcut-o pe termen lung și pentru ei, chiar dacă a existat profit bun, au stat departe de spectacol. Adevărul din spatele acestor monede virtuale este că nu favorizează specula pe termen scurt.

Multă lume a văzut că au fost de-a lungul timpului câteva vârfuri și au încercat disperați să le prezică pe următoarele, astfel încât să s facă gogoașă de bani într-un timp cât mai scurt.

Evident, mulți au dat greș în acestă încercare de pricopseală rapidă. De câștigat au avut însă majoritatea celor care au investit în BTC și ETH pe termen lung.

De exemplu, chiar și eu am avut vreo 8 BTC într-un cont în urmă cu mulți ani, când 1 BTC = 8 dolari sau ceva de genul. Din păcate nu am crezut în BTC și drept urmare, am pierdut un maxim de 8 x 20.000 de dolari.

Nu-mi pare rău mai mult decât normal, unele lucruri nu sunt făcute să fie, pur și simplu. Mă gândesc acum destul de serios să cumpăr câteva criptomonede de valoare mai mică, tot așa pentru investiții pe termen lung.

Mă ajută și faptul că acum se poate cumpăra Ethereum direct din România prin intermediul unor site-uri naționale de trading, nu mai e ca pe vremuri când trebuia să schimbi nu știu câte site-uri internaționale doar ca să faci rost de criptomonede.

Din punctul meu de vedere, investiția în criptomonede este sigură în continuare atât timp cât se face pe termen lung. Evident, cui îi place riscul poate să stea și la speculă, căci există o vorbă care spune că cine nu riscă, nu câștigă.

Important este să fim conștienți de aceste riscuri și să înțelegem foarte bine piața.

Reply