Reguli de etichetă din anii 1950 pentru întâlniri amoroase

În trecut, relațiile erau mult mai amoroase față de cum sunt în prezent și era cale lungă până să ajungi să săruți măcar o femeie. Obiceiurile din trecut sunt văzute astăzi drept ridicole, atunci când vine vorba despre cele petrecute în timpul întâlnirilor amoroase.

Haideți să trecem în revistă câteva dintre regulile de etichetă de bază ale anilor 1950, atunci când venea vorba despre aceste întâlniri amoroase.

Reguli de etichetă din anii 1950 pentru întâlniri amoroase

  1. Bărbatul era cel care trebuia să ceară întâlnirea – el trebuia să fie cel care face primul pas. Pe-atunci, femeile care decideau să facă primul pas erau considerate de moravuri ușoare.
  2. Când o femeie era întrebată dacă vrea să iasă în oraș cu un bărbat, aceasta trebuia să răspundă pe loc, altfel, femeia era considerată nepoliticoasă. Astăzi, îți iei SEEN la greu.
  3. Când o femeie dorea să refuze o întâlnire, trebuia obligatoriu să spună motivul real pentru care o face. În ziua de azi, se dau explicații de genul „Mi-a mâncat pisica tema”
  4. Femeile NU întârziau niciodată la o întâlnire. Da, știu, e greu de crezut dar acesta este adevărul. Astăzi, noi, bărbații, așteptăm și o oră ca ele să fie gata, să ne vedem.
  5. În anii 50, fetele trebuiau să prezinte părinților toți băieții cu care ieșeau la întâlnire. Astăzi se practică doar în caz de căsătorie, ori de relație de lungă durată.
  6. Machiajul se făcea doar acasă, nu aveai voie ca femeie să te machiezi în mașină, în baia de la restaurant cum se întâmplă astăzi de cele mai multe ori.
  7. Bărbatul era cel care făcea comanda la restaurant. Femeia-i spunea lui și el dădea comanda. E o regulă de etichetă care azi nu se mai păstrează.

Reply