Ținuta office trebuie să respecte două criterii: eleganță și bun gust. Despre achiziția de cămăși office

Mediul office s-a schimbat destul de mult în România ultimilor 5 ani. Dacă în trecut ținuta nu era nici prea obligatorie, nici prea importantă, astăzi lucrurile stau cu totul altfel. Ținuta office este la fel de importantă în România cum este în străinătate și sincer mi se pare ceva corect. Este dovada faptului că mentalitatea se schimbă în România și că începem să intrăm și noi în rând cu lumea. Se pare că la mai bine de 10 ani de la intrarea României în Uniunea Europeană, încep să se vadă primele schimbări evidente. Despre achiziția de cămăși office vom discuta în cele ce urmează, piese importante în ceea ce privește conceptul de ținută de birou. Sunt convins că fiecare dintre voi, cei care aveți nevoie de asemenea cămăși aveți propria regulă după care faceți achiziția, dar în cele ce urmează vom discuta despre cele mai importante două criterii de selecție din punctul meu de vedere: eleganța și bunul gust.

Cămăși office – eleganța este obligatorie

Domeniul office este un domeniu în care nu trebuie să fii la 4 ace, dar trebuie să fii elegant. Multă lume are impresia că eleganță înseamnă să te îmbraci ca la nuntă, ori ca la botez, nici vorbă. Tot ce îți trebuie este un pantof frumos, un pantalon modern croit și cămăși office dedicate. Au început să apară prin magazine cămăși speciale pentru acest tip de ținută, așa că alegerea este destul de simplu de făcut. Tot ce trebuie să faci dacă vrei să cumperi cămăși office elegante este să intri pe www.condra.ro și să mergi la categoria specifică. De ce este eleganța obligatorie atunci când vine vorba despre cămăși office? Ei bine, răspunsul este unul destul de simplu: discuți zilnic cu oameni educați, mediul este unul al politeții desăvârșite, în concluzie, ținuta trebuie să reflecte acest domeniu, să fie elegantă.

Cămăși office – bunul gust este obligatoriu

Atunci când vine vorba despre cămăși office, bunul gust este obligatoriu. Interzis la culori stridente care i-ar putea face pe colegii tăi să te confunde cu un clovn de circ, interzis la ieftineli care te fac să transpiri mai ceva ca într-o saună. O cămașă office corectă este o cămașă de calitate, care te ajută mai mult decât te incomodează. Să nu uităm faptul că în mediul office, un angajat muncește în medie 8 ore pe zi, timp în care trebuie să fie productiv și atent la tot ce se întâmplă în jurul lui, nu este loc pentru senzații de disconfort cauzate de ținută. O cămașă croită cu bun gust va fi întotdeauna confortabilă și va ieși în evidență prin simplitate, eleganță, culoare, croială și te va face să te simți că ești mereu în control asupra situației, o ținută office corectă îți va da încredere în tine, îți va schimba starea.

Combinația dintre eleganță și bun gust este singura care poate aduce în prim plan cămăși office care să fie în trend cu moda internațională, care să stea departe de kitsch și care să reușească aducă plusvaloare unui domeniu de la care oricum se cere foarte mult pe parte de intelect. Ținuta trebuie să fie întotdeauna un factor de încredere, nu un stres suplimentar și cred că dacă este aleasă în funcție de eleganță și bun gust, poate să îți dea încrederea necesară să-ți duci la îndeplinire sarcinile unui serviciu destul de stresant. Desigur, multă lume consideră că suntem încă la început cu importul de mentalitate și de obiceiuri de dincolo, din vest, inclusiv la capitolul ținută office suntem începători, dar este bine că se dorește această schimbare în mai bine. Până nu demult, eram genul acela de popor care refuza tot cei nou și adus de dincolo. Curios cum vor evolua vremurile și cum se va transforma munca de birou în următorii 4-5 ani. Vom termina oare de importat mentalitate occidentală sau ne vom bloca undeva pe la mijloc?

Voi ce credeți? Cum ar trebui să fie ținuta office din punctul vostru de vedere? Lăsați-mi un răspuns în secțiunea de comentarii de mai jos.

Reply