Cred că trebuie să lucrăm puțin și la educația copiilor

După crima care a zguduit România din țâțâni, sunt multe concluzii de tras. Am învățat că instituțiile statului sunt pline de incompetenți, de impostori care au fost angajați pe pile personale sau de partid, că nu interesează pe nimeni de cetățenii acestei țări.

Dar am mai învățat ceva, Că trebuie să avem mai multă grijă de copiii noștri. Trebuie să încercăm pe cât posibil să le oferim siguranță totală, să le oferim mijloc sigur de transport până la școală și înapoi. Prea ne-am obișnuit cu zicale de genul „E, lasă că nu ni se întâmplă tocmai nouă”.

Mai trebuie să lucrăm la educația copiilor, să-i învățăm că oamenii devin din ce în ce mai răi. Că în ziua de azi nebunii umblă liberi pe străzi iar oamenii sănătoși sunt internați prin sanatorii de boli psihice. Că indiferent de vârstă, NU trebuie să ne urcăm în mașina necunoscuților.

Nu știu, parcă părinții din ziua de azi nu se preocupă atât de mult de copiii pe care-i aduc pe lume așa cum se preocupau ai noștri părinți. Păi noi nu eram lăsați nici să trecem strada din fața blocului, mamele ne supravegheau de la fereastră.

La 15 ani aveam cu totul alte preocupări, nu să ne aranjăm să părem de 20 de ani. Și ni se spunea mereu să nu luăm bomboane de la străini, să nu interacționăm cu străinii mai bine zis. Și uite că am scăpat, nu ne-a tăiat nimeni să ne bage într-un butoi apoi să ne ardă.

Vremurile pe care le trăim s-au schimbat foarte mult, oamenii sunt mult mai răi și părinții trebuie să aibă mult mai multă grijă de copii față de cum au avut părinții noștri de noi. E o responsabilitate uriașă să aduci un copil pe lume, una și mai uriașă să ai grijă de el și să-i oferi tot ce-i trebuie.

Reply