Ce fel de sfaturi nu trebuie să dăm celor din jur

Nou, românii, suntem genul acela de nație care are lucruri de spus, sfaturi de dat. Românul trebuie întotdeauna să spună celor din jur ce să facă, mai ales dacă are și ceva experiență în domeniul despre care se discută. Ei bine, există câteva domenii în care nu ar trebui să ne băgăm atunci când vine vorba despre dat sfaturi, ar fi mai bine să stăm în banca noastră pentru că implicațiile pot fi majore.

Ce fel de sfaturi nu trebuie să dăm celor din jur

Sfaturi legate de locul de muncă, ce trebuie sau ce nu trebuie să vorbească cineva cu șeful său direct. Nu contează că este vorba despre bani sau despre o avansare, e bine să nu dăm sfaturi în aceste cazuri pentru că dacă lucrurile nu decurg bine, omul poate să fie concediat.

Sfaturi legate de socrii, ce ar trebui sau ce nu ar trebui să discute cu ei astfel încât să aplaneze anumite conflicte. atât timp cât nu cunoaștem persoanele despre care se face referire ar fi foarte indicat să stăm în banca noastră. Multe cupluri s-au despărțit din cauza socrilor.

Sfaturi legate de educația copilului – aici e un punct foarte sensibil. Românii sunt orgolioși rău chiar dacă uneori n-au niciun motiv să fie așa. Chiar dacă noi observăm că anume persoane nu-și educă așa cum trebuie copiii, e bine să nu ne băgăm, se va ajunge mai mult ca sigur la circ și scandal.

Reply