Balustradele din sticlă – noul trend arhitectural 2019-2020

De prin 2018, balustradele din sticlă au început să devină un adevărat trend în designul interior rezidențial, industrial sau comercial. Acum, în 2019 aproape toată lumea dorește o balustradă din sticlă securizată dacă-și construiește ori renovează casa, centrele comerciale sunt pline de ele iar clădirile de birouri din punctele de producție beneficiază de asemenea de balustrade din sticlă. Este un trend care conform specialiștilor, va continua și în 2020, pentru că aduce în prim plan foarte multe avantaje pe care le vom discuta în cele ce urmează mai detaliat.

Balustradele din sticlă – noul trend arhitectural 2019-2020. Care sunt motivele pentru care toată lumea le dorește?

  1. Aduc conceptul de modernism mai aproape de realitate. Timp de zeci, sute de ani, sticla a fost acel material casant cu care oamenii și-au dorit să interacționeze. Ne-am bucurat de proprietățile elementare ale sticlei prin intermediul ferestrelor și luminatoarelor, iar acum, când tehnologia a evoluat, putem folosi sticla și pentru balustradă. Aspectul general al unei incinte care conține o balustradă din sticlă este unul mult mai curat, mai modern.
  2. Aduc mai multă lumină într-o zonă necesară. Zona treptelor din orice imobile, fie el rezidențial sau industrial, are nevoie de cât mai multă iluminare. Balustrada din sticlă permite o iluminare artificială excelentă, pericolul de a călca strâmb ori de a apărea accidentele scad destul de mult. Este un aspect luat în calcul mai ales în zona comercială unde niciun administrator de Mall de exemplu, nu dorește să aibă de-a face cu oameni care s-au împiedicat pe scări sau treburi de genul. De asemenea, faptu că avem de-a face cu mai multă lumină naturală în acel sector al treptelor aduce în prim plan și o mică economie de energie electrică, destul de bine venită în condițiile în care în România este cea mai scumpă energie electrică din Europa.

Acum, rămâne la aprecierea fiecăruia dacă dorește să meargă cu trendul sau dorește să meargă pe soluții clasice atunci când vine vorba despre balustrade. Ideal ar fi să mergem pe trenduri, este singura modalitate prin care societatea poate să evolueze în adevăratul sens al cuvântului. Acceptarea noului este operațiunea perfectă pentru evoluție.

Reply