Planificarea nunții. De ce trebuie să pui amintirile pe primul loc?

Planificarea nunții începe cu luni bune înainte, în unele cazuri chiar ani. Discutăm despre un eveniment care aparent este destul de simplu, dar dacă stai să-l calculezi în esență, vei vedea că fiecare aspect capătă valențe complicate. De exemplu, tocmirea fotografului. La câți fotografi de nuntă sunt în ziua de azi, alegerea lui pare să fie ceva foarte simplu dar din păcate nu este nici pe departe așa. Fotografia de nuntă este foarte importantă. Discutăm despre un eveniment fără repetiție și amintirile sunt cruciale.

De ce spun că este foarte greu să alegi fotograful pentru nuntă? În primul rând, piața fotografiei de nuntă s-a aglomerat oarecum în ultimii 10 ani. Ea a fost invadată de niște oameni pe care aș îndrăzni să-i numesc impostori. A fost invadată de mentalitatea românului care-l împinge de la spate să-și dorească să facă un ban în plus în weekend, o ciubucăreală. Pentru unii n-a contat că nu se pricep, n-a contat că sunt precum o buruiană într-un câmp cu floarea soarelui. Au mers pe ideea „Dacă el poate, pot și eu!”.

Ei bine, această mentalitate gen „Dacă el poate, pot și eu” nu se aplică în domeniile în care profesionalismul contează foarte mult, gen fotografia. E drept, cu ajutorul tehnologiei moderne, cu ajutorul aparatelor foto de ultimă generație, oricine poate să pară un fotograf, dar nu oricine devine un fotograf profesionist. Pe altă parte, aglomerarea pieței cu fotografi amatori se datorează și clienților care doresc servicii cât mai ieftine. Ei omit din start importanța unor amintiri de bună calitate.

De ce trebuie să pui amintirile pe primul loc?

Ei bine, discutăm despre un eveniment fără repetiție. O nuntă nu mai poate fi repetată 10 ani mai târziu pentru ca invitații să retrăiască din nou emoția. Ar fi și inutil și destul de ridicol. Fotografiile care se fac în cadrul acestui eveniment își intră în rol după ani și ani și, dacă fotograful care se ocupă de ele este un adevărat profesionist reușește să capteze emoția inițială în cadrele lui. Evenimentul poate fi retrăit prin intermediul fotografiilor, prin intermediul amintirilor imortalizate în cadrul evenimentului.

Desigur, amatorii nu pot să aducă în prim plan emoția pentru că ei nu au o pasiune pentru fotografie în adevăratul sens al cuvântului. Ei au o pasiune pentru bani în schimb. Dacă ești foarte atent cum alegi fotograful pentru nuntă vei avea parte de amintiri frumoase, capabile să spună din nou una dintre cele mai frumoase povești pe care le-ai trăit vreodată. Este nevoie de un fotograf cu adevărat profesionist care să vină în întâmpinare cu experiență, cu talent și cu o ofertă foto nuntă destul de interesantă.

ofertă foto nuntă interesantă nu înseamnă un preț foarte mic, din contră, înseamnă un raport calitate-preț corect. Înseamnă un fotograf serios, cu experiență, priceput, care poate să capteze emoția, asemenea lui Florin Bogdan – Fotograf Momente Speciale. Discutăm despre ideea de a aduce la eveniment un fotograf profesionist care să aibă grijă de amintirile tale, care să se asigure că vei putea retrăi oricând emoția evenimentului, peste ani și ani.

Astfel, dacă pentru tine contează foarte mult nunta, emoția, trebuie să pui pe primul loc și amintirile care rămân în urma acestui eveniment, în urma poate celui mai important eveniment din viața ta. Trebuie să alegi o ofertă foto nuntă care să te ajute în acest sens și care să-ți securizeze amintirile. Probabil fiecare dintre noi ne dorim ca atunci când vom fi bătrâni, să luăm nepoții pe genunchi și să ne  uităm împreună cu ei la filmul nunții noastre și poate, vom retrăi cumva, într-un fel, tinerețea.

Reply