Istoria ceasurilor Atlantic – peste 130 de ani de tradiție, calitate și precizie

Atunci când vine vorba despre ceasuri de mână de top, Atlantic se află mereu în fruntea clasamentelor. Discutăm despre un brand care a dus calitatea ceasurilor de mână la nivelul următor și care a reușit să intre în cărțile de istorie cu inovațiile aduse.

Și, da, contrar așteptărilor, în 2019, foarte multă lume este încă interesată de ceasuri de mână. Au pierdut ele din utilitate odată cu marea digitalizare, dar caracterul fashion și l-au păstrat, la fel și pe cel legat de precizie în domeniul sportiv.

Istoria ceasurilor Atlantic – peste 130 de ani de tradiție, calitate și precizie

Primul gând Atlantic a venit pe lume în anul 1888, când Eduard Kummer a pus bazele companiei numite EKB. Pe vremea aceea, producea piese pentru ceasurile de buzunar Bettlach. 37 de ani mai târziu, în 1925, EKB începe să producă și piese pentru ceasurile de mână, în cooperare cu grupul Asuag.

În 1928, compania începe să producă diverse modele de ceasuri de mână marca Ariston, Aristex și Opus. Anul 1930 aduce schimbări majore pentru EKB, reușește să intre în breasla primelor fabrici la nivel mondial care produc ceasuri de mână rezistente la apă.

Ghiciți sub ce nume a vândut acele ceasuri? „Atlantic!”. 20 de ani mai târziu, compania deschide primul magazin în Polonia, alături de magazine în alte orașe est Europene.

În 1952 compania EKB își schimbă denumirea în Atlantic Watches Ltd și reușește să introducă ceasurile pe piața din America de Sud, apoi pe piața din Orientul Mijlociu. Sărim peste câțiva zeci de ani de istorie Atlantic pentru a ajunge cu povestea în anul 2018, când compania a împlinit 130 de ani de existență.

Așadar, dacă cumva cauți să faci o achiziție în acest domeniu, poți să mergi cu încredere pe aceste ceasuri Atlantic. Sunt destul de ieftine iar calitatea de construcție este acolo unde trebuie.

De fapt, dacă cineva îți poate imagina vreodată că o companie poate rămâne 131 de ani pe piață fără să ofere produse de foarte bună calitate, are o mare problemă cu logica. Piața se reglează peste tot mai ales la nivel mondial unde spre deosebire de România, cei carte nu reușesc să aducă plusvaloare conceptului de evoluție, dispar.

Reply