Cum alegem lustra perfectă pentru camera noastră?

Corpurile de iluminat pe care le folosim capătă de cele mai multe ori importanță deosebită întrucât reușesc să contribuie la ceea ce ne-am obișnuit să numim „design interior”. Există camere în care dacă se montează o altă lustră față de cea deja existentă, capătă un cu totul alt aspect așa că alegerea acestor corpuri de iluminat necesită un pic de atenție. Haideți să vedem împreună cum anume trebuie aleasă o lustră pentru livingul nostru cel de toate zilele.

Cum alegem lustra perfectă pentru camera noastră?

  1. Designul – atunci când spunem design la o lustră ne referim la X aspecte importante: formă și culoare. Dacă avem o cameră în care predomină culorile monotone putem merge pe o lustră viu colorată de exemplu. Cât despre formă, cu cât mai complexă, cu atât mai modernă.
  2. Capacitate – aici ne referim evident la numărul de becuri. Pentru o cameră de 12 metri pătrați este suficientă o lustră cu 2 becuri, recomandat leduri din cele mai puternice. Dacă discutăm despre un living generos, se recomandă o lustră cu 3,4 sau chiar mai multe becuri.
  3. Prețul – fiecare dintre dumneavoastră are deja un buget setat, ideal ar fi ca pentru lustră să nu prea țineți cont de el. Din moment ce discutăm și de un obiect de deisgn interior, nu doar util, trebuie să fim un pic flexibili. O marjo de +25% față de bugetul inițial nu ar strica.
  4. Magazinul – din păcate, în magazinele din oraș nu veți găsi cine știe ce lustre pentru că discutăm despre niște obiecte care necesită mult spațiu de expunere, spațiu pe care de cele mai multe ori, aceste entități comerciale nu-l au la dispoziție. De aceea se recomandă online-ul.

Așadar, pentru a alege lustra perfectă, care să se potrivească din toate punctele de vedere cu living-ul nostru, trebuie să ținem cont de designul general al obiectului, de capacitatea exprimată prin numărul de becuri/brațe atașate, de prețul exponatului și nu în ultimul rând de magazinul din care facem achiziția, recomandate viind magazinele online care nu sunt limitate de o suprafață fizică în ceea ce privește expunerea sortimentelor de lustre. Rămâne la aprecierea fiecăruia dintre dumneavoastră utilitatea acestor sfaturi.

Reply