Despre falsul patriotism al românilor…

În drum spre casă, ascultam ceasul de la Primărie cum răsuna pe stradă. E un ceas modern care nu afișează doar ora, mai și cântă diverse melodii printre care și „Deșteaptă-te, române!”. Imnul țării noastre.

Și m-am gândit cât de mult își iubesc românii din moment ce jumătate dintre ei, dintre cei buni de muncă, și-au făcut bagajele și au plecat să clădească prosperitate în țările vestice.

Nu mai există fraților patriotism, cine spune că românii sunt mari patrioți și că-și iubesc țara, să-și dea două palme și să-și vadă de treabă. Dacă românii ar fi un pic de tot patrioți, s-ar duce în primul rând la vot.

Votul este dovada supremă de dragoste de țară. Prin vot, oamenii demonstrează că le pasă de țara în care trăiesc sau în care au trăit până nu demult, dacă cumva acum fac parte din Diaspora.

Faptul că oamenii nu se mai duc la vot nu demonstrează decât faptul că oamenii nu mai dau 2 bani pe România, că lor nu le pasă decât de bani și cu asta basta.

Ce-am face dacă ar veni un război? Căci românii probabil ar lua șpagă de la inamic să-i lase să treacă. Lor să le fie bine, individual, căci la țară și la cei din jur nu mai vrea nimeni să se gândească.

Reply