Probleme în relația de prietenie? Iată cum le rezolvi

Relațiile de prietenie sunt necesare pentru oricine. Acestea au multe avantaje despre care însă nu vom discuta acum. În cele ce urmează vom discuta stric despre cum anume putem „repara” o relație de prietenie în cazul în care am călcat pe bec.

Promisiunile încălcate – se întâmplă de multe ori să promitem prietenilor unele lucruri și să nu ne ținem de cuvânt. Evident, apare îmbufnarea. Evident, există și un motiv pentru care se întâmplă acest  lucru. Acest motiv trebuie clar evidențiat așa că cine este prieten cu adevărat, va înțelege. Sinceritatea este cea mai bună soluție pentru promisiunile încălcate alături de scuze. Atunci când dezamăgim pe cineva trebuie să știm să ne cerem și scuze. Nu ne pică vreo coroană sau ceva.

Disparițiile – cu toții am trecut prin asta. Am ieșit în oraș cu cineva, ne-am simțit bine, ne-am făcut prieteni. „Colaborarea” a continuat zile bune dar dintr-o dată, ei încep să cam dispară, adică să nu mai fie așa de atașați de tine. Nu-ți mai răspund la mesaje, nu te mai caută, etc. Ei bine, trebuie să reținem faptul că prietenia reciprocă este ceva opțional, nu este o regulă care să oblige pe cineva să fie prieten cu tine dacă tu îl consideri prietenul tău.

Reply