Cum reușesc prietenii să ne facă mai sănătoși?

Un studiu efectuat de Claire Yang, sociolog la Universitatea North Carolina, a adus în prim plan faptul că oamenii care au legături sociale foarte strânse, adică cei care au prieteni mulți și de calitate, înregistrează o tensiune arterială mai bună, stau mai bine cu kilogramele în plus și duc niște vieți în general mai fericite față de cei care sunt izolați din punct de vedere social. De asemenea, în 2011 a avut loc un alt studiu pe copiii de clasa a 4-a.

De data aceasta s-a stabilit faptul că prezența prietenilor ajută pe acești copii să facă față mai simplu atunci când sunt respinși de către cei din jur. Deși prietenii nu pot alunga întreg stresul, cu siguranță îi diminuează impactul. Mai puțin stres = o viață mai sănătoasă.  Revista Journal of Experimental Social Psychology a publicat la rândul ei un studiu care a scos la iveală faptul că unora li se pare că o pantă este mai puțin înclinată atunci când o urcă alături de prieteni decât atunci când o urcă singuri.

Mai mult, cu cât prietenii se cunosc de mai mult timp, cu atât panta li se pare mai puțin abruptă. Universitatea din California a scos în evidență faptul că oamenii arată mai bine pentru cei din jur atunci când fac parte dintr-un grup de persoane decât atunci când sunt singuri.

Reply