Greutatea nu este un zid în fața eleganței

Cine a spus că o femeie care are mai multe kilograme în plus față de normal, nu poate să fie elegantă? Există rochii mărimi mari care pot să aducă în prim plan eleganța indiferent de greutate. Oricum, noi românii avem o problemă și cu prejudecățile. Suntem obișnuiți să observăm mai întâi aspectul fizic dar sunt sigur că în viitor această mentalitate se va schimba iar intelectul va fi luat în calcul mult mai mult atunci când va veni vorba despre caracterizarea unei persoane.

Deocamdată românii se luptă cu tiparele care migrează spre perfecțiune. Este o perfecțiune a frumosului care însă nu are esență. Oamenii mai au în componență și suflet, și minte, nu doar chip fizic. Probabil în viitorul apropiat se vor regla de la sine aceste lucruri, așa cum s-au reglat și în străinătate. Mentalitatea occidentală vine din urmă dar are nevoie de timp pentru implementare.

E ceva cât se poate de normal ca noi, oamenii să ne privim și să încercăm să ne înțelegem pe cât posibil în funcție de cum gândim, nu în funcție de cum arătăm. Aceste mentalități învechite care încă-și mai fac veacul per alocuri în România nu fac altceva decât să dea naștere complexelor, prejudecățile nu au fost și nu vor fi niciodată constructive. Există viață și pentru cei care sunt altfel decât noi din punct de vedere al aspectului fizic.

Există viață și pentru cei slabi și pentru femeile care ajung să aibă o greutate corporală mult peste medie. Există case de modă și magazine online care aduc în prim plan marfă, rochițe și pentru ele. Aceasta este dovada faptului că în realitate, viața își continuă drumul ei firesc, nu se opintește în prejudecăți sau răutăți capabile să distrugă până și cel mai puternic psihic.

Așteptăm cu toții vremurile în care oamenii nu vor mai judeca în funcție de ce fel de mentalitate au: vestică/occidentală sau învechită/comunistă. Așteptăm cu toții vremurile în care oamenii nu se vor mai ascunde de societate, nu se vor mai izola doar din cauza răutăților aduse în prim plan de mentalități demult apuse. Greutatea și alte defecte fizice nu trebuie să fie niciodată un zid în fața eleganței.

Reply