Tu ce fel de jucării obișnuiești să cumperi copiilor?

Să fii părinte în ziua de azi nu e deloc lucru simplu, mai ales dacă ești părinte pentru prima dată. Nu ai un manual după care să te ghidezi în creșterea copiilor. Totul este random și trebuie să te adaptezi, inclusiv atunci când vine vorba despre jucării.

Părinții moderni fac o greșeală destul de mare atunci când vine vorba despre cumpăratul jucăriilor, și anume au impresia că cei mici au nevoie de jucării cât mai tehnologizate pentru a se dezvolta mai bine sau pentru a fi mai bine angrenați în această societate tehnologizată.

Ei bine, nu este deloc așa. Există nevoi destul de simple pentru niște minți care trebuie să învețe să și gândească pe cont propriu. E nevoie de jucării pentru copii simple, precum acestea de la Rici Pici. De cele mai multe ori, simplitatea dezvoltă mai bine un copil.

Nu am înțeles niciodată de ce unii părinți insistă să dăruiască tehnologie celor mici de la vârste foarte fragede. Să vezi copii la jocul de joacă care stau cu nasul într-o tabletă, fiecare într-un colț al locului de joacă, de parcă ar fi pedepsiți, e destul de trist.

Avem nevoie o generație care să vină din spate și să fie și mai sociabilă decât suntem noi în ziua de azi, noi am crescut în anii 90 când nu aveam calculatoare sau smartphone și am reușit să ne facem foarte mulți prieteni. Când văd în ziua de azi copii de 5-6 ani care aproape că nici nu ies din casă, dar care se consolează cu prieteni virtuale, chiar mă enervez. Copiii trebuie învățați de mici să socializeze, să se distreze împreună, să-și împartă jucăriile cu cei din jur. E clar că o tabletă nu au cum să o împartă. Și acum vine întrebarea mea: nu mai bune sunt jucăriile clasice?

Nu știu, eu unul dacă aș avea un copil așa de micuț, gen 3-4-5 ani, aș încerca pe cât posibil să-l țin departe de tehnologie. Când ar crește și ar fi capabil să o înțeleagă, atunci i-aș lua și telefon și tabletă. bine, mai sunt acei părinți care chiar profită de faptul că cei mici sunt acaparați de tehnologie, le dau tableta în brațe doar ca să nu-i mai bată la cap. Există și asemenea specimene de părinți din păcate.

Reply