Chelia face bărbații să pară mai sexy în ochii femeilor, potrivit științei

Dacă ești în căutarea tratamentelor care încetinesc sau stopează căderea părului, renunță. E posibil să arăți mai bine cu chelie decât cu păr pe cap. Un studiu din 2012 al Universității Pennsylvania a demonstrat acest lucru.

Se pare că bărbații care se rad în cap sunt mai atrăgători pentru sexul feminin. Studiul a fost compus din trei mari teste. Primul test a avut la bază ideea de a chestiona 59 de bărbați și femei, studenți la Universitatea Pennsylvania, în vederea acordării unui rating pozelor de bărbați – unii dintre ei, cu chelie.

Rating-ul s-a bazat pe cantitatea de încredere de sine pe care caracterele o transmit prin fotografie, nivel de atracție și dominanță.

În cel de-al doilea test 367 bărbați și femei, adulți, au fost rugați să acorde un rating pozelor în care părul fusese eliminat digital iar în cel de-al treilea test a existat un exercițiu non-vizual în care 552 bărbați și femei adulți au citit descrierile unor bărbați, care includeau și cariera, vârsta, greutatea. înălțimea și dacă au sau nu păr.

Primele două teste au scos la iveală faptul că bărbații cu chelie par mai dominanți decât cei cu păr, mai înalți și mai puternici de asemenea. autorii studiului cred că lumea din jur percepe oamenii cu chelie drept mai încrezători, iar încrederea poate să le aducă o alură sexy.

Reply