Importanța machiajului

Constat în ultima vreme faptul că tot mai multe femei apelează la machiaje, care mai de care mai stridente. Corecturile imperfecțiunilor au devenit dintr-o dată mult mai importante, pe măsură ce am dezvoltat ca societate un cult al frumosului ieșit din comun.

Toate tinerele vor să arate perfect, impecabile și asta din cauza admirației virtuale primită prin intermediul Facebook. Sute de like-uri la poze au ajuns să încurajeze femeile să se machieze cât mai aproape de perfecțiune. Ce-or face cu like-urile? Nimeni nu știe.

Începem să trăim într-o lume atât de falsă, nici prea mult machiaj nu e bun. Deja femeia care apare lângă tine după ce-și dă jos machiajul e cu totul alta, aproape că nu o mai recunoști. E incredibil în ce stadiu de ipocrizie s-a ajuns din cauza machiajului.

Și culmea, cel mai deranjant este faptul că aceste tipe care pun pe ele 3 kilograme de machiaje, încep să se poarte cu nasul pe sus, încep să capete o aroganță ieșită din comun doar pentru că pe Facebook, lumea le place și le apreciază niște poze. Ele încep să creadă că sunt importante și foarte frumoase, dar uită că în realitate, ele sunt admirate pentru… o mască. O mască ce seara dispare, și pe care cel mai important om din viața lor, o va cunoaște. Și s-ar putea să aibă mari probleme în acest sens.

Reply