Nu știi cât face casa pe care vrei să o vinzi? Iată cum afli simplu

În România se vând imobile, se cumpără imobile pe bandă rulantă, mai ales de când programul guvernamental Prima Casă garantează într-un fel împrumuturile pe care oamenii le iau de la bănci.

Problema este că multe dintre imobilele care sunt în acest moment de vânzare online, au niște prețuri care nu au nicio treabă cu realitatea.

Majoritatea cer cât ar avea ei nevoie, cer cât au auzit ei pe X și pe y că ar valora, cer sume cu care au auzit ei că s-a mai vândut un imobil similar în vecini, cer sume care din păcate sunt total greșite. Ori prea ieftine, ori prea scumpe.

Există o soluție destul de interesantă și realistă care vine în sprijinul celor care doresc să vândă un imobil; evaluatorul. Se poate cere o evaluare imobiliară unei companii care se ocupă cu asemenea servicii și prețul real al imobilului va fi aflat.

Atunci când scoți la vânzare un imobil care are prețul corect, ai șanse mult mai mari să vinzi decât dacă intuiești tu un preț dar care din păcate este mult mai mare față de normal.

Să nu uităm faptul că trăim în România, țară în care salariul mediu pe economie este undeva la 500 de euro net. Majoritatea celor care încearcă să cumpere or să o facă prin credit.

Nefiind o țară de bogătași, de milionari, oamenii se vor duce la bancă și vor încerca să cumpere imobile care au o valoare cât mai aproape de cea reală.

Dacă nu se pune un preț corect la vânzare, acea casă nu se va vinde poate niciodată. Am observat cu toții pe internet sau chiar prin oraș, acele case care sunt scoase la vânzare de mai bine de 10 ani.

Nu se vând și nu or să se vândă nici peste alți 10 ani pentru că prețurile cerute de proprietari sunt mult prea mari.

E drept, fiecare e liber să ceară când crede el că face dar ar trebui ca cei care vor să vândă un imobil, să fie un pic mai realiști, să-și dea seama de faptul că pretențiile personale sunt una și prețul pieței este alta.

Reply