Există vârstă pentru însurătoare?

După ce treci de 30 de ani și nu ai decis să te însori, ori să te măriți în cazul în care ești femeie (apropo, de ce doar fetele se mărită și doar bărbații se însoară?), încep întrebările enervante din partea rudelor și prietenilor, de genul „Dar tu când ai de gând să…?”

Din punctul meu de vedere, nu este o regulă care să spună că trebuie să spui DA în fața altarului între 25 și 30 de ani, sau între 30 și 35 de ani, etc. Noi românii suntem obișnuiți să ne unim destinele prea repede, în momente care nu favorizează ideea de familie.

Numai în România o să vezi nunți la 20-21 de ani, copii făcuți la 22 – 23 de ani. În străinătate, oamenii au alte griji precum școala sau cariera. În România se întemeiază o familie care suferă din cauza neajunsurilor, străinii pun bazele unei familii doar atunci când au ceva de oferit.

Așadar, nu există o vârstă pentru însurătoare dar nici nu trebuie priviți ciudat cei care au trecut de 30 de ani și încă nu au spus cel mai important DA din viețile lor. Mai sunt și români cu metalitate vestică ce doresc o familie abia după ce se stabilizează economic.

Reply