De ce pentru un restaurant modern este obligatorie o bucătărie modernă?

Restaurantele moderne au nevoie de bucătării moderne, asta înseamnă bucătării utilate cu aparatură de gătit ultimul răcnet. Discutăm despre cuptoare cu convecție în care se pot găti mai multe feluri de mâncare simultan, fără ca mirosurile și gusturile să se întrepătrundă, de pildă.

Tot ce ține de aparatura de bucătărie specifică restaurantelor este special proiectată astfel încât să ajute aceste entități gastronomice să facă față cu brio celor mai de top standarde. Aparatura de bucătărie specifică restaurantelor poate să facă diferența între o afacere de succes și un eșec.

De exemplu, să ne gândim la timpul de așteptare mediu. Dacă vine un client care dorește două feluri de mâncare diferite dar bucătarul nu poate să-i pregătească pentru că nu are un cuptor liber, e problemă. Dacă restaurantul are cuptoare cu convecție, problema este rezolvată.

Chiar dacă noi, românii nu avem un cult al restaurantului atât de dezvoltat precum străinii, probabil și din cauza puterii de cumpărare destul de scăzută, începem și noi să mai scoatem nasul în lume, în Europa, și după ce vedem cum trăiesc străinii, începem să vrem și noi.

În străinătate, familiile care se respectă iau cina în fiecare seară la restaurant. E normal să fie așa pentru că peste zi, toată lumea este ocupată, nu prea se găsește timp de reuniune. Nu se găsește de multe ori timp nici să se stea la masă așa că apare acest compromis, timp contra bani.

Decât să mai stea seara acasă în picioare, după o zi întreagă de muncă, străinii mai bine se duc la restaurant și rezolvă problema rapid, într-un mod care să mulțumească pe toată lumea. Evident, mâncarea de care se bucură oamenii la restaurant este mult mai bună decât cea de acasă.

Dar în străinătate, restaurantele sunt super dotate. Acestea au capacitatea de a servi într-un timp onest. Am pățit și eu de multe ori să aștept să-mi fie preluată o comandă chiar și 45 de minute în România, ceea ce nu poate fi acceptat, este strigător la cer așa ceva.

Cei care deschid restaurante în România și investesc în aparatură de bucătărie precum aceste cuptoare cu convecție care pot fi cumpărate de la ContiGrup, nu vor avea nici cea mai mică problemă să-și dezvolte acest tip de afacere. Dau dovadă de respect față de client.

Reply