Facultatea nu te face mai deștept

Am auzit recent o discuție legată de școală, despre facultate, despre statutul social pe care ți-l acordă simplul fapt că ai făcut o facultate. Din punctul meu de vedere, să cataloghezi oamenii în funcție de studii este o tâmpenie pentru că în ziua de azi, toți dobitocii fac facultăți pe bandă rulantă.

Mulți dintre ei datorită acestei diplome ajung culmea pe posturi importante, cu toate că sunt analfabeți (vedeți politicienii). Nu ai cum să mai faci diferența între oamenii unei societăți în funcție de studii atât timp cât sistemul educațional este unul corupt, care contra cost, permite accesul la diplome, contra șpagă mai bine zis, nu contra cost.

Proștii au ajuns să pară oameni super dotați din punct de vedere intelectual din moment ce au diplomele de facultate în buzunar, nu? Nu frate, în ziua de azi facultatea nu te mai face deștept, cel puțin în fața celor care au mai mult de 2 neuroni funcționali care să priceapă acest fenomen.

Unde se va ajunge cu impostura asta? Nimeni nu știe. Deocamdată piața muncii este grav afectată de acești „tineri” care fac facultatea prin baruri, cafenele și cârciumi apoi se prezintă la angajare pentru niște posturi destul de bănoase, destul de importante, despre care nu cunosc de fapt mai nimic.

Reply