Cum să te bucuri de campanii de succes pe Facebook

Comerțul în ziua de azi a devenit unul polivalent. Se poate face atât prin intermediul magazinelor reale din oraș, însă se poate înfăptui și prin intermediul internetului. Tot mai multe magazine virtuale apar în România, magazine care au nevoie bineînțeles de reclamă.

Unul dintre spațiile cele mai potrivite pentru a face reclamă unui magazin online este Facebook. Discutăm despre cea mai mare, cea mai importantă rețea de socializare din România și din lume, pe care dacă nu ai un profil creat, s-ar putea spune despre tine că nu exiști.

Publicitatea pe Facebook nu este greu de înfăptuit. Oricine deține un magazin online trebuie să dețină și o pagină de Facebook, la care oamenii pot da like în cazul în care găsesc ceva interesant legat de ea, ori au fost clienți ai magazinului mulțumiți.

Prin intermediul acestei pagini se pot face campanii pe Facebook destul de interesante, însă cei care au încercat să le pună în aplicare pe cont propriu s-au lovit de maul multe probleme, începând cu cea de reach și terminând cu selectarea greșită a clientelei targhetate.

Dacă vrei să te bucuri de campanii pe Facebook reușite, trebuie să apelezi la o companie de publicitate care are oameni instruiți, oameni cu experiență în acest domeniu, pentru care tainele comerciale ale Facebook-ului nu mai sunt nimic de speriat.

Știu că noi, ca români avem genul acela de mentalitate care ne face să credem că ne pricepem la toate, că dacă X poate, putem și noi, și că atât timp cât toți folosesc aceleași butoane pentru Facebook Ads, nu poate fi foarte greu să nimerim și noi combinația perfectă.

Din păcate lucrurile nu sunt așa de simple mai ales în această zonă a online-unul unde publicitatea face întotdeauna diferența și unde fără promovare prin intermediul campaniilor pe Facebook, nu faci nimic. Dacă toată lumea s-ar pricepe la publicitate, de ce ar mai exista agențiile?

În plus, aceste servicii de creare, supraveghere și optimizare pentru campanii pe Facebook nu sunt așa de scumpe cum crede lumea. Desigur, unor li se pare scumpă și pâinea care costă 1 leu… Discutăm despre o investiție care din punctul meu de vedere, merită banii.

Reply