De ce și femeile trebuie să știe un pic de mecanică

În ziua de azi este foarte la modă ca tinerii să primească mașini de la părinți la vârsta de 18 ani. Fac școala de șoferi tot pe banii părinților și reușesc să conducă de la vârste foarte fragede. Ok, nimic de comentat aici. Așa se întâmplă peste tot în lume.

În România însă, a apărut un fenomen destul de ciudat, nu prea vor să învețe mecanica asta elementară, specifică celor care conduc mașini mici, adică să schimbe o roată, să știe din ce cauză se întâmplă fenomenul X la mașină, etc.

Eu unul sunt de părere că a schimba roata, în cazul în care faci pană, cade în sarcina ta de șofer al respectivului autoturism, indiferent de sex, că ești bărbat sau femeie, trebuie să pui mâna să faci pana.

La noi, în România, fetele capătă niște bășini de dive de la 16-17 ani și nu le mai interesează pe ele noțiunile de mecanică. Le învață pentru examen și atât, când fac pană cheamă vreun fraier care să le ajute, adică să muncească în locul lor gratis, și gata.

Nu este un mod corect de a rezolva lucrurile. Prețioasele, divele care se tem să nu-și rupă unghiuțele, ar face bine să stea acasă dacă nu sunt în stare să își facă o amărâtă de pană, că odată-i ca niciodată și nu se găsește niciun fraier pe poziții.

Și ce or să facă? Or să stea lângă mașină până se schimbă roata singură? De-asta toate femeile care au permis și care conduc, trebuie să știe și un pic de mecanică elementară.

Reply