Ai de lucrat la instalația electrică? Iată 2 motive să apelezi la un electrician autorizat ANRE

Intervențiile făcute asupra instalației electrice trebuie făcute doar de personal calificat, de electricieni autorizați ANRE. Știu că în România fiecare „cap de familie” are în sarcină și întreținerea imobilului, fiecare porprietar se transformă într-un meseriaș polivalent care știe și poate să facă de toate, de la schimbatul robinetelor la baie până la intervenții la instalația electrică. Total nerecomandat acest tip de gândire pentru că, după cum veți vedea în cele ce urmează, cu toate că unii dintre noi credem că știm ce facem, pot avea loc evenimente și complicații ce se pot solda cu urmări foarte grave. Dacă aveți de lucrat la instalația electrică (schimbat prize, întrerupătoare, cabluri, siguranțe, etc) ar fi mult mai indicat să luați legătura cu un electrician Sector 4.

Ai de lucrat la instalația electrică? Iată 2 motive să apelezi la un electrician autorizat ANRE

  1. Nu dai foc la casă – deși tu ai impresia că știi să lucrezi cu curentul electric, atât timp cât nu ai urmat cursuri de specialitate, pot exista multe detalii care-ți pot scăpa. Un simplu fir lăsat neizolat poate să-ți dea foc la casă. Un electrician autorizat va știi întotdeauna cum să lucreze astfel încât să elimine acest pericol. E mult mai indicat să lași acest tip de intervenție în seama celor care pot garanta siguranța. Nu știu câți dintre voi ați trecut printr-un asemenea eveniment, dar cu siguranță nu are cum să fie ceva frumos sau interesant. E genul de eveniment pe care nu-l dorești nici măcar dușmanilor.
  2. Nu mori electrocutat – s-au întâmplat foarte multe accidente de genul acesta doar pentru că românii sunt încăpățânați și se cred mari meseriași, cu toate că n-au o diplomă care să-i recomande. Și atunci când orgoliul de bărbat bun la toate nu stă în cale, stă banul. Mentalitatea românului spune că trebuie să facă orice să scape de cheltuieli. Dacă poate să pună singur o priză, de ce să nu o facă? De ce să mai dea banii la un meseriaș? Păi, ca să nu moară electrocutat, de-aia. Doamne ferește de asemenea evenimente, dar ele se întâmplă, trebuie să fui conștienți de ele atunci când ne apucăm să bravăm că noi suntem mari meseriași.

Reply