Merită investiția într-un sistem de alarmă pentru casă?

Discutam ieri cu un amic ce tocmai termina de renovat o casă. O cumpărase omul alături de soție prin Prima Casă și se pregătea să țină o feștanie cu popă și tot ce trebuie, de inaugurare.

Atunci, când am auzit că vrea să facă sfințirea l-am întrebat de ce nu-și montează un sistem de alarmă casă, din moment ce a investit atât de mult să o pună la punct.

Evident, a urmat un răspuns care a stârnit ample gânduri, cel puțin pentru mine. Omul a zis „Păi la ce-mi trebuie așa ceva? Doar nu sunt magazin!”.

Și atunci am realizat că multă lume nu prea are de gând să investească în securizarea locuinței.

Ar cam fi cazul să începem să ne gândim și la chestia asta pentru că de la an la an Poliția este tot mai slabă, nivelul de sărăcie crește, diferența între păturile sociale de asemenea se adâncește tot mai mult.

În acest context, este logic faptul că rata infracționalității crește iar șansele ca cineva să-ți spargă casa crește de la an la an.

Astfel, e bine să fim preventivi. E mult mai ieftin decât să încercăm ulterior să recuperăm pagubele.

Pe lângă un sistem de alarmă pentru casă ar fi foarte recomandat să avem și contract cu o firmă de pază și protecție care să de deplaseze de urgență la domiciliu în cazul în care alarma începe să sune.

La fel de utile ar fi și niște camere de luat vederi conectate la un sistem DVR care să înregistreze atât perimetrul interior cât și perimetrul exterior.

La ce fel de poliție slab pregătită avem noi, imaginile video de la o spargere de locuință sunt mană cerească și una dintre speranțele că sunt șanse să se recupereze prejudiciul.

Evident, discutăm despre niște bani destul de mulți pe care nu toată lumea este dispusă să-i dea. Sunt de părere că din moment ce se bagă mii de euro în renovarea locuințelor, merită investiția a maxim 1000 de euro și în securitate.

În plus, șansele ca o casă să fie călcată de hoți sunt mult mai mici dacă se văd camere de luat vederi și sisteme de alarmă.

Reply