Mai sunt la modă spoturile cu LED?

Un amic de-ai mei a renovat recent bucătăria și a umplut-o de spoturi cu LED. Arată pur și simplu de vis. Deși multă lume are impresia că epoca spoturilor cu led a apus demult, nu e nici pe departe așa.

Din contră, în ziua de azi există spoturi mult mai economice, mult mai rezistente, cu lumină în tonuri calde și reci mult mai variate față de ce se putea instala în casele noastre în urmă cu ani buni, când această tehnologie a luat cu asalt lumea construcțiilor și lumea amenajărilor interioare.

Pe măsură ce tehnologia a avansat, a crescut foarte mult puterea acestor LED-uri și prețul a scăzut. Dacă în trecut cine avea spoturi cu led prin casă era catalogat de obicei om bogat, în ziua de azi nu se mai pune problema în acest mod.

De exemplu, un spot cu led de 3w putere costă cam 12 lei. Există și mai ieftine, cu 7-8 lei bucata dar depinde foarte mult și de aplicația în care sunt folosite. sunt de părere că în viitorul apropiat, iluminarea se va face numai pe bază de LED-uri, iar spoturile vor deveni o punte de legătură între un look modern în materie de design interior și consum de energie foarte scăzut.

Spoturile cu LED au fost și vor fi în continuare o soluție foarte bună pentru cei care doresc economie dar să se bucure în același timp de lumină bună în casele lor, generând per total au aură green în jurul imobilului.

Spoturile cu led pot fi montate atât în mobilă cât și în rigips, ori alt tip suport care permite întreținere ulterioară. Rămâne la alegerea fiecăruia ce anume folosește în casă în materie de iluminare artificială însă trendurile ne indică faptul că tehnologia LED este viitorul.

În plus, în afară de lumină mai modernă și mai ieftină, aceste becuri LED sunt și mult mai rezistente. Eu personal am pus LED-uri în toată casă și într-un an și 3 luni, nu s-a ars decât un singur spot, pe care l-am înlocuit rapid și totul a fost și este foarte ok în continuare.

Reply