Vaginoplastia – soluția pentru o viață sexuală de calitate la bătrânețe

Timpul își pune amprenta pe absolut tot, chiar și pe micile plăceri care ne mai rămân după o viață destul de grea. Calitatea vieții sexuale este și ea afectată din păcate odată cu trecerea timpului, pe măsură ce oamenii îmbătrânesc. Și nu, nu doar bărbații resimt această problemă.

Femeile de asemenea încep să aibă probleme cu sexul, respectiv cu calitatea vieții sexuale în momentul în care aduc un copil pe lume. Apoi, lucrurile se agravează odată cu trecea vârstei. Vaginul se dilată și mai mult și în ciuda faptului că există exerciții specifice care ar trebui să rezolve problema, ele nu funcționează mereu. De cele mai multe ori, cea mai bună soluție este vaginoplastia, operația care „reîntinerește” vaginul. Mai exact, în timpul acestei operații, se  îngustează o porțiune importantă a vaginului, făcând intrarea în vagin mai îngustă, și de asemenea se întăresc și  zonele vaginale care sunt lipsite de musculatură. Avem în prim plan o soluție destul de simplă pentru o problemă destul de complicată care poate rezolva foarte simplu calitatea vieții sexuale pentru femei la vârste ceva mai înaintate.

Acum rămâne la aprecierea fiecărei femei în parte dacă dorește să treacă printr-o asemenea intervenție sau nu. Important este să se cântărească bine atât avantajele cât și dezavantajele, dezavantaje care sunt însă doar legate de confort pe o scurtă durată. Este normal să existe o senzație de disconfort în urma unei operații de vaginoplastie însă la scurt timp, aceasta dispare iar avantajele vor face această experiență drept una foarte benefică. Despre prețuri nu cred că are rost să discutăm.

Atât timp cât se corectează viața sexuală, investiția merită din toate punctele de vedere. De asemenea, ar mai fi de precizat faptul că vaginoplastia nu este utilă doar la bătrânețe, nevoia de o asemenea operație poate fi resimțită și-n cazul în care există o moștenire genetică cu probleme, ori există fluctuații mari în greutatea corporală. În plus, vaginoplastia este o operație la care recurg de obicei femeile care ridică des greutăți foarte mari, în cazul sportivelor de performanță de exemplu.

Nu este o rușine să apelezi la o asemenea intervenție, din contră, îți poate readuce în prim plan starea de normalitate.

Reply