Bunele maniere la interviu

Dacă urmează să te duci la un interviu, indiferent de natura acestuia, dacă vrei să faci o impresie bună, trebuie să te comporți și să vorbești civilizat. În cele ce urmează vom discuta despre bunele maniere în cadrul unui interviu, pe care dacă le respecți, vei avea șanse de angajare mai mari. Oricărui angajator îi plac oamenii cu bun simț, oamenii serioși, oamenii care știu ce-s bunele maniere, așa că haideți să vedem…

Bunele maniere la interviu

  1. Ținuta – modul în care te îmbraci ține de bunele maniere. Nu trebuie să te duci la cămașă sau costum decât dacă ți se comunică acest aspect. În rest, ai grijă ca hainele pe care le porți să fie curate și călcate. Mare atenție la decență dacă sunteți fete, iar băieții să fie atenți să nu dea impresia că au venit la plajă, ori că sunt în vizită în concediu.
  2. Curățenia – românii din păcate au o problemă cu igiena personală. Tu la interviu trebuie să arăți că ești un om căruia-i place să se spele. Să nu-ți miroasă gura sau chestii de genul pentru că devii o persoană dizgrațioasă, respingătoare.
  3. Vorbitul – nu trebuie să vorbești mai mult decât ești întrebat. Răspunde scurt și la obiect la tot ce te întreabă oamenii, iar atunci când ai și tu întrebări depus, folosește totuși un limbaj oficial, nu discuta cu oamenii ca la scara blocului.

Reply