Mini Presa manuală pentru deșeuri – soluția pentru magazine mai curate și mai bine organizate

Am fost aseară să cumpăr câte ceva de la magazinul de cartier din apropiere și am observat o chestie destul de interesantă. În momentul în care primesc marfă, în spate, acolo pe unde fac aprovizionarea, arată de parcă ar fi picat bomba. Cutii goale peste plastice și celofan.

Nu vreau să par absurd, adică înțeleg foarte bine faptul că se vinde multă marfă, se primește multă marfă iar vânzătoarele nu prea mai au timp să aranjeze cum trebuie acele mormane de deșeuri, însă de multe ori cred că este și rea voință din partea unora.

De exemplu am văzut la cei de la Awe Compactors, o minipresă pentru deșeuri foarte simplu de operat, manuală, nu necesită conectare la curent electric, cu ajutorul căreia se poate menține ordinea și în spatele magazinului, nu doar în față.

Aceste miniprese sunt special create pentru entitățile comerciale de mici dimensiuni și pot să rezolve foarte simplu problema plasticelor de orice formă și mai ales a cartoanelor, ambalaje voluminoase care trebuie să ajungă la gunoi mai devreme sau mai târziu.

În plus, în cazul în care un magazin se dotează cu o astfel de minipresă, are șanse reale să-și recupereze investiția în cazul în care dispune de un mic spațiu pentru depozitare a baloților rezultați prin comprimare. Nu sunt mulți bani dar sunt suficienți cât să ajute la amortizare.

Cel mai important aspect este faptul că va exista mai multă ordine. Dezordinea este cel mai mare dușman al comerțului așa că cei care încearcă pe cât posibil să-și mențină un business ordonat din toate punctele de vedere, vor avea destul de mult de câștigat pe termen lung.

Mini presele sunt folosite destul de mult în străinătate, în țările vest Europene care au un cult puternic al ordinii și curățeniei, dar și al reciclării. Probabil și România se va alinia la aceste trenduri în următorii 10-15 ani iar existența pe piață a acestor mini prese ne confirmă acest lucru.

Atât timp cât magazinele de cartier reușesc să supraviețuiască cot la cot cu hipermarketurile care vin cu prețuri mult mai mici, este foarte posibil să urmeze acest trend al reciclării prin intermediul mini preselor.

Reply