Politețea în concediu – cum să NU fi un român de neam prost

Ni s-a dus vestea în lume fraților, din cauza nesimțirii și a lipsei de bun simț de care dăm dovadă atunci când plecă în concediu prin țări străine. Deși nu putem combate această mentalitate cu un articol postat pe internet, haideți să vedem câteva acțiuni care te separă clar de românul de neam prost atunci când pleci în vacanță în străinătate.

Politețea în concediu – cum să NU fi un român de neam prost

  1. Nu asculta manele la maxim prin centrele orașelor de renume – de fapt, nu ar trebui să asculți așa ceva nicăieri în lume, cu atât mai mult cu boxele date la maxim. Este o mizerie de muzică, cu care jignești străinătatea. Când vezi că orașul e liniștit, nu da muzica tare ca la tine la țară.
  2. Îmbracă-te decent – adică fără șlapii după care românii au ajuns să fie recunoscuți prin străinătate, atunci când intri într-un magazin pune un tricou pe tine, nu umbla ca la tine la țară când te duceai la scăldat la băltoaca comunală
  3. Nu fura de prin  hoteluri – fraților, ne-au luat străinii frica prin hoteluri. Nu că am fura de la cei care se cazează, dar furăm până și veioza din perete. Nu se poate așa ceva. Nu doar că nu-i politicos, dar nu este nici legal.
  4. Stai la coadă – dacă în România te bagi în fața cozii ca nesimțitul sfidând uneori 10 oameni, în străinătate ai grijă, s-ar putea ca oamenii să cheme poliția. Astea sunt gesturi de neam prost pe care n-ar fi indicat să le duci cu tine în străinătate.
  5. Fără țipete și hăhăială pe stradă sau magazine – din moment ce toată lumea în jurul tău este liniștită, nu țipă, nu se hăhăie, nu se agită, ar fi bine ca și tu să fii la fel. Se spune că-n străinătate, după șlapi și râsul de țăran prost îți dai seama care-i român.

Reply