Cum să devii mai organizat în 4 pași simpli

Unii dintre noi avem o mare problemă cu organizarea. Orice am face, parcă nu suntem în stare să ne ținem de planurile pe care le facem, întârziem atunci când trebuie să fim punctuali, nu suntem capabili să ducem la bun sfârșit proiectele cu care suntem însărcinați, înainte de deadline.

Nu vă speriați, foarte multă lume are astfel de probleme și din fericire, există câteva sfaturi destul de utile pe care dacă le veți urma, veți deveni în adevăratul sens al cuvântului o persoană mult mai organizată. Iată cum să devii mai organizat în 4 pași simpli.

Cum să devii mai organizat în 4 pași simpli

  1. Crează-ți o oră fixă de trezit dimineața. Cu cât mai devreme, cu atât mai bine. Vei observa că dacă te trezești cu noaptea în cap ai alt spor, muncești mai bine și mai mult pentru că organismul este odihnit. O oră ideală ar fi 6:30 AM.
  2. Cumpără o tablă magnetică. O pui în dormitor, în sufragerie, în bucătărie sau în locul în care petreci cel mai mult timp. Notezi pe ea activitățile de care trebuie să te ocupi zilnic. O tablă magnetică te transformă într-o persoană care poate să se țină de un plan.
  3. Fă curat la locul de muncă. Ar fi bine să-ți faci curat la locul de muncă dacă este vorba despre acel tip de job în care devii foarte rapid îngropat în documente, pe care le împrăștii peste tot, suficient de tare cât să te facă să uiți de diverse sarcini pe care ți le-ai notat undeva pe birou.
  4. Setează-ți dimineață task-urile importante. De obicei, persoanele dezorganizate au prostul obicei să dorească să rezolve cât mai multe probleme într-o singură zi. Nu este deloc o soluție productivă. Mai bine setezi mai puține task-uri de care te poți ține 100%.

Acestea sunt cele mai importante 4 sfaturi pe care dacă le veți urma, cu siguranță veți deveni niște persoane mult mai organizate. Setați-vă așadar o oră fixă de trezit dimineața, cât mai de dimineață dacă se poate nu la ora 10 AM, investiți într-o tablă magnetică pentru o mai bună setare a problemelor de rezolvat zilnic și nu în ultimul rând, fă-ți curat la locul de muncă astfel încât să nu uiți de alte lucruri pe care le ai de rezolvat din pricina harababurii.

Reply