Țara în care s-a născut copilul minciunii, IPOCRIZIA

Măi fraților, eu nu cred că există un popor mai ipocrit ca al nostru. Pe bune, nu am văzut în viața mea atât de mulți oameni pe metrul pătrat, nicăieri în lume, care să spună una și să facă alta, care să mintă și să își bată joc de seriozitate, ca-n România.

Cred cu tărie că la noi s-a născut ipocrizia ca defect moral, sau dacă nu s-a născut, măcar a fost dusă la perfecțiune. Doar noi suntem obișnuiți să strigăm hoții când suntem cu mâna în buzunarul altuia de exemplu. Suntem o țară de hoți mărunți, de găinari, dar avem pretenția ca cei care ne conduc să fie corecți. Și când suntem întrebați dacă furăm noi spunem „Nuuuuuu, eu? cum să fur eu?”… Dar în realitate câți dintre cei care fac combinații pe olx sau lajumate își declară veniturile la stat?

Trăim într-o țară în care nimic nu este ceea ce pare, în care nimeni nu este cine spune că este. Trăim într-o țară a impostorilor și a ipocriților.

Soluția? În afară de bagaj, nu cred că există. Dacă mai rămâi aici în țara ipocriților, tu încercând să fii un om sincer și corect o cam iei razna de la atâta minciună și nedreptate.

Reply