3 reguli de politețe elementară la locul de muncă

E destul de dificil să-ți găsești astăzi un loc de muncă unde să existe un colectiv strâns și unit, în sânul căruia să te simți chiar bine. Politețea a dispărut odată cu bunul simț și din păcate, acest lucru ne afectează pe toți. Haideți să trecem în revistă câteva reguli elementare de politețe pe care fiecare dintre noi ar trebui să le respectăm la locul de muncă.

3 reguli de politețe elementară la locul de muncă

  1. Păstrează liniștea – dacă discuți la telefon cu șeful sau cu un client, nu-i problemă.Probabil convorbirile sunt oricum suficient de scurte cât să nu deranjeze pe nimeni. Dacă ești însă genul de om care vorbește 2 ceasuri continuu la telefon cu prietenii și amicii, într-un mediu de lucru deschis, acest lucru este deranjant și ar fi bine să renunți la el.
  2. Păstrează curățenia – probabil există femeie de serviciu care să strângă toate ambalajele de ciocolată sau bomboane sau punga de la sandviș, însă nu e politicos să le lași toate grămadă pe birou. Probabil acasă nu faci asemenea lucruri așa că din moment ce acasă ești un om ordonat și curat, nu văd de ce nu ai fi și într-un alt mediu, de birou.
  3. Fără bârfă – unul dintre cele mai urâte obiceiuri ale românilor este bârfa. Ea se dezvoltă de obicei dimineața la cafea sau în timpul zilei la pauzele de țigară și din punctul meu de vedere, trebuie stârpită. Încearcă pe cât posibil să nu bârfești. Gândește-te la citatul următor „Mințile mari discută idei, mințile mediocre discută evenimente, mințile mici discută oameni” – Eleanor Roosevelt.

Reply