Cea mai bună explicație pentru violența din școli

Tot mai des apar în prim plan, atât la TV cât și pe internet, clipuri în care copiii se bat ca chiorii pe la școală. Se întâmpla chestia asta și când eram noi mici, să fim serioși, dar nu ca acum. Astăzi, bătaie din orice, înjurături ca la ușa cortului deși cei care le scot pe gură nu au nici măcar buletin. Multă lume se întreabă care-i baiul? Din ce cauză s-a ajuns la asemenea nivel de violență în școli? Explicația este una singură, destul de bună, cu toate că vinovați sunt de fapt un amalgam de factori.

Cea mai bună explicație pentru violența din școli

Cea mai bună explicație pentru violența din școli este lipsa celor 7 ani de-acasă. Copiii nu vin la școală din secunda doi în care vin pe lume. Nu, ei până să ajungă la școală trăiesc într-un mediu numit familie care-i influențează decisiv. Dacă aceștia înjură și se bat, nu o fac din cauza faptului că sistemul educațional este varză ori că profesorii nu mai au autoritate. Nu, o fac din cauza faptului că sunt niște prost crescuți, niște erori ale societății pentru care părinții poartă întreaga vină.

Unii înjură și se bat pentru că asta trăiesc și acasă, alții înjură și se bat pentru că devin victime ale anturajelor iar pe părinți nu-i prea interesează chestia asta.

Reply