Mă disperă pupezele de 16 ani cu telefoane de mii de euro

Sunt curios dacă există o nație mai fudulă ca a noastră, a românilor, în galaxia Calea Lactee. Băi frate mă disperă fufițele astea de 16-17 ani, care ies de prin licee să fumeze și să stea pe telefon într-un grup de fufițe. Telefoane de mii de euro, primite de la părinți.

Ce vremuri am ajuns să trăim fraților. Niște copilași care habar nu au ce-i munca, să trăiască cu lux de la cele mai fragede vârste. Oare o să se aleagă ceva de ei pe viitor sau vor deveni niște distruși, imposibil de angajat cum se întâmplă astăzi deja cu o bună parte din tineret?

Mă gândesc nu neapărat de unde au avut părinții bani ca să cumpere copilului un accesoriu așa de scump, ci ce fel de gândire au niște oameni care investesc în imagine, care pupă-n dos un copil și-l încurajează să arate celor din jur un obiect, nu să pună mâna pe carte.

Despre sursele de finanțare, știm cu toții: rate. Se fac rate la telefoane de mii de euro în draci, cum se fac și la mașini, cum se fac la de toate în România. Că românii doar atâta știu: opulență. Să arate că ei au, să arate că ai lor copii au. Mi-e scârbă fraților.

Am devenit o societate de țigani, că numai țiganii au obiceiul ăsta idiot să se afișeze cu lucruri scumpe deși n-au două de 5 în buzunar. Lasă că e bine și cu rate pe 5 ani la iPhone de 1000 de euro pentru fufița lui tăticuțu, că dor e și ea fată mare acuma, la liceu.

Bine, fată mare în sensul de vârstă, că dacă le iei pe fufițele astea de liceu să le cauți dacă sunt fete mari în altă parte, o să ai parte de niște surprize foarte mari.

Reply