Respectul pentru femeie se vede în bucătărie

Discutam zilele trecute cu un amic de-ai mei despre cine trebuie să facă curat în casă, cine trebuie să spele vasele, cine trebuie să facă de mâncare. Omul susținea clar și răspicat că femeia, că el are iubită dar nu pune el mâna să facă nimic pe la bucătărie, că astea-s treburi de femei.

Mie unul mi se pare o prostie chestia asta. Adică atât timp cât sunteți un cuplu, fiecare trebuie să depună efort în activitățile casnice, nu unul să stea la TV și să bea bere și altul să muncească să-i sară capacele prin casă doar ca s-o mențină curată. La fel și cu bucătăria. Cine  spune în continuare că doar femeile trebuie să gătească sau să spele vasele, cu siguranță a rămas captiv într-o mentalitate destul de veche. Fraților, ascultați la mine ce zic: respectul pentru femeie, în bucătărie se vede.

Nu zic acuma că bărbatul trebuie să se transforme într-un fel de Cenușăreasă și că numai el trebuie să le facă pe toate, nici vorbă, dar nici să stea cu sula-n sus ca Pașa în timp ce femeia, iubita lui face curățenie prin casă ori face de mâncare. Și bărbatul trebuie să participe pentru că altfel femeia poate să se simtă un fel de sclav pe plantație. Este bine să existe un echilibru în casă atât la treaba care se face cât și la cheltuieli, etc. O relație nu are cum să funcționeze pe termen mediu și lung dacă unul devine exploatat și altul lepră.

Reply