Mare atenție la ce fel de prize montați în casă

Românii au un obicei foarte ciudat atunci când se apucă să-și renoveze casele, încearcă întotdeauna să cumpere cele mai ieftine materiale de construcții, încearcă întotdeauna să tocmească cei mai ieftini meseriași, de parcă nu ar fi casa lor, de parcă nu ei ar beneficia de rezultat.

La fel am făcut și eu, acum un an când am renovat casa. Am cumpărat de exemplu cele mai ieftine prize, care m-au ținut aproximativ 12 luni. Au cedat una câte una până într-un final, când una dintre ele a luat și foc în perete, din pricina și unui montaj defectuos. Mi-am învățat lecția.

Eu unul nu mai cumpăr nimic de slabă calitate. Am cumpărat un nou set de prize, pe care le-am montat cu ajutorul unui electrician autorizat care nu a plecat de la mine înainte să-mi lase factură și chitanță pentru ce a lucrat. Așa se face în țările civilizate și nu ia nimic foc,

Referitor la prizele cumpărate, de data aceasta nu am mai optat pentru cele care costă 4.5 lei bucata. La recomandarea meseriașului care le-a montat, am mers pe niște prize care au costat 15 lei, 20, chiar 25 de lei în funcție de model și de numărul de aparate care pot fi cuplate la ele.

Recomand investiții de calitate pentru casele în care sunteți nevoiți să vă duceți traiul și din cauza faptului că următoarea zicală este 100% adevărată „Zgârcitul plătește întotdeauna dublu”. Cât am dat acum un an, pentru a cumpăra prizele ieftine au fost totuși niște bani care s-au dus pe apa sâmbetei. Dacă făceam din start lucrurile cum trebuie, adică dacă aș fi cumpărat și montat de la început niște prize bune cu ajutorul unui electrician autorizat ANRE, n-aș fi avut parte de nicio pagubă. Așa, m-am chinuit cu prize care s-au defectat una câte una, m-am emoționat când am simțit fum de cabluri arse la ultima priză din generația „Hagi Tudose”. Cine a trecut prin experiențe asemănătoare poate să confirme faptul că dacă faci lucrurile cu cap de la început, totul o să fie bine pe viitor, iar interesul oricui în cazul unei renovări este să țină cât mai mult.

One Response - Add Comment

Reply