Cât de greu e să mai spui „mulțumesc”?

Pe măsură ce societatea din România evoluează, parcă dispare așa bunul simț, buna creștere. Astăzi oamenii nu mai știu să mulțumească, nu mai știu să se comporte civilizat atunci când cineva îi ajută voluntar sau involuntar.

Am observat chestia asta în multe situații: atunci când deschizi ușa unei domnișoare, atunci când lași loc pe trotuar unui trecător care vine din sens opus și n-ar fi loc de amândoi acolo și așa mai departe.

Cel mai rău mă enervează evident faptul că fetele devin nesimțite până la Dumnezeu, însă în schimb au pretenția de la noi, bărbații, să fim niște gentlemani autentici, să ne comportăm impecabil cu ele.

Adică noi trebuie să facem gesturi frumoase cu toate că ele nu știu să mulțumească. Mi s-a întâmplat chestia asta de multe ori mai ales la supermarketul local de unde-mi fac eu cumpărăturile de obicei.

Am testat chiar chestia asta, cu deschisul sau ținutul ușii. Din 10 dudui, cred că una maxim știu să zică mulțumesc, restul trec nepăsătoare fără să zică nimic, ca și cum li s-ar fi cuvenit ca cineva să le deschidă sau să le țină ușa.

Urăsc atitudinea asta de vedetă. Unele dudui dacă au baftă și arată un pic mai bine, ajutate sau nu de machiaj, nu mai bagă în seamă muritorii de rând. Chiar dacă aceștia fac gesturi frumoase pentru ele.

Nu merită muritorii de rând nici măcar o privire, ce să mai zic de un mulțumesc sau chiar un zâmbet. Că multe trec așa ca vacile prin lucernă, nici măcar nu se uită la prostul care le ține ușa.

Probabil și internetul ăsta e de vină, că toate duduile astea care uită să zică mulțumesc sunt niște adorate și niște pupate-n cur non stop online. Mii de complimente li se aduc. Poate de-asta și încep să se creadă ceva VIP-uri.

Reply